Ekonomi

Türkiye’nin en büyük sera kümesi Adana’da kurulacak

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yıllık 100 bin ton sebze üretiminin gerçekleştirileceği Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en büyük sera kümesi olacağını söyledi.

Vali Yavuz Selim Köşger, Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi ve Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Su Ürünleri) Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) incelemelerde bulundu. OSB alanlarında inceleme ziyaretleri sırasında önce Karataş ilçesinin Bebeli Mahallesi’nde kurulmakta olan Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesini, ardından Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Su Ürünleri) Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Adalı İlçesi’nde kuruluyor. Vali Köşger, TDİOSB’yi ziyaret ederek OSB’lerin son durumu hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Vali Köşger, incelemelerinin ardından kısa bir değerlendirmede bulundu; 4 bin 100 dönüm alana kurulacak ve faaliyete geçtiğinde yıllık 100 bin ton sebze üretecek olan Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en büyük sera kümesi olacağını belirtti. Vali Köşger, Sera TDİOSB’nin, Adana’nın yıllık bitkisel üretim gelirinin yüzde 10’unu sağlayacağını kaydederek, bölgede yüksek teknolojiye sahip seraların yanı sıra; Süreç içerisinde paketleme, depolama ve Ar-Ge imkanlarının bulunacağını, seraların ileri teknolojiye sahip olacağını, projede daha az ilaç ve gübre kullanımı gerektiren topraksız tarımın yapılacağını kaydetti.

Avrupa ve Türkiye’nin ilk ve tek Su Ürünleri TDİOSB’sinin Adana’da kurulacağını belirten Vali Köşger, Karataş Tarım İhtisas (Su Ürünleri) OSB’de yılda tatlı su ve deniz ürünleri olmak üzere 60 bin ton su ürünü üretileceğini kaydetti.

Vali Köşger, Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Su Ürünleri) OSB’nin kuruluş protokolünün onaylanarak tüzel kişilik kazandığını belirterek, parselasyon planlarının hazırlanması, altyapı inşaatı için gerekli projelerin (Yol, su, kanalizasyon, elektrik) etütlerinin yapıldığını belirtti. dağıtım ağı vb.) Özetlerin hazırlanması ve onaylanması çalışmalarının devam ettiğini, Adana ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacak OSB’lerin bir an önce faaliyete geçmesi için çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini kaydetti. .

Her iki projenin de tamamlandığında Adana’nın tarımsal faaliyetlerine olumlu katkı sağlayacağını belirten Vali Köşger, OSB’lerin faaliyete geçmesiyle birlikte Adana’nın yatırım, üretim, istihdam ve ihracat alanlarında daha da güçlü bir il olacağını sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, Kaymakam Necati Aktan, Belediye Başkanı Necip Topuz ve Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç’in katıldığı inceleme ziyaretleri, değerlendirmelerin ardından sona erdi. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu