Haber

Bursa’da çöplükte bulunan çocuğun teyzesinin yargılanmasına başlandı.

Bursa’da çöplükte bakımsız halde bulunan çocuğun halasının yargılandığı davada yargılandı.

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen kapatma kararı nedeniyle basına kapalı olarak görülen davanın ilk duruşmasında “hürriyetten yoksun bırakma”, “taksirle kasten adam öldürme” ve “Çocuğa işkence”, 30 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardımcısı Kamuran Pınar A. ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşma devam ederken adliye önünde Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ve Uğraş Derneği (UCİM) adına açıklama yapan Avukat Mine Rana Kahramanoğlu, davanın basına da yansıdığını hatırlatarak, çocuğun Kentte bir çöplükte bulunan , teyzesini annesi olarak tanıyordu.

Annesinin yıllardır çocuğunu bulamadığını anlatan Kahramanoğlu, çocuğun çöplükte bulunmasının ardından savcılığın devreye girmesi üzerine çocuğun savunmaya alındığını da dile getirdi.

Çocuğun Antalya’ya gönderildiğini ancak olay yerinin Bursa olması nedeniyle davanın burada görüldüğünü belirten Kahramanoğlu, şunları söyledi:

“Bugün de duruşma vardı. Antalyalı çocuğumuzun son durumu hakkında bilgi alıyoruz. Tabii bu bir süreç ama bugünkü duruşmada teyze yargılanıyor. Mahkeme salonundaydı. Biz teslim ettik. katılma taleplerimiz Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları olarak biz ve katılım talebimiz maalesef reddedilerek kapatılmıştır.Çocuğumuzun çocuk olarak görülmesine karar verilmiştir.Çocuğumuza daha önce ifade verilmişti. Belgelerde var. Bundan sonra UCİM olarak belgenin takipçisiyiz.”

Etkinlik

Bursa’daki dairesini Kamuran Pınar A’ya (45) kiraya veren Aydın S., daha sonra kirasını ödemeyen bayan hakkında dava açtı, mahkemenin evin tahliyesine karar vermesinin ardından olay yerine giden icra ekipleri, , çilingir yardımıyla dairenin kapısını açtı ve kilidi değiştirdi.

Evin kilidini tekrar değiştirerek mahkemenin tahliye kararına uymayan Kamuran Pınar A.’nın polisteki ifadesi polise götürülürken, evi çöp dolu olan Nilüfer Belediyesi temizlik görevlilerine, 9 görevli ise polise götürdü. Geçen yıl temmuz ayında kilitli bir odada çöplerin arasında sağlık durumu iyi olmadığı belirlenen 200 yaşındaki CMA. Onu baygın halde buldu.

Çocuğun annesinin Kamuran Pınar A.’nın ablası Yasemin A. olduğu belirlendi. Çocuk, savcılık kararıyla Antalya’da yaşayan anneye teslim edildi. Daha sonra CMA ile Kamuran Pınar A’nın 16 yaşındaki kızı EZA, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından koruma altına alındı. CMA, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu