Ekonomi

Antalya’da Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte elektrikli araç şarj istasyonu ihtiyacını karşılamak amacıyla farklı noktalarda 25 şarj istasyonu kurdu.

Türkiye’de elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarına olan ihtiyaç da gündeme geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, elektrikli araç sürücülerine ve sahip olduğu elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonu ağının güçlendirilmesi için çalışma başlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 10 otoparka 18 şarj istasyonu kuruldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli araçlarının şarj ihtiyacını karşılamak üzere belediye bünyesinde 7 şarj istasyonu daha kuruldu. Şarj istasyonları, elektrikli araçların yaygınlaşmasını teşvik ederek fosil yakıtlardan kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasına ve yakıt tasarrufuna da katkı sağlıyor.

Aynı anda 34 araç şarj edilebiliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Antalya Etraf Tarım ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi’nin (ANÇET) yürüttüğü elektrikli araç şarj istasyonu heyet çalışmaları hakkında bilgi veren Elektrik Mühendisi Esra Seren Serter, 34 aracın aynı anda hizmet alabileceğini söyledi. Nötr karbon hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında kurulan 25 şarj istasyonunda süre doldu. Serter, şehir merkezi ve ilçelerde şarj istasyonlarının kurulumunun devam edeceğini belirtti.

“İklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Lokman Atasoy, elektrikli araç şarj istasyonları hizmetiyle iklim değişikliğiyle mücadele ve Antalya’nın hava kalitesinin iyileştirilmesi konusunda önemli bir adım attıklarını belirtti. Nüfus yoğunluğuna göre araç sayısının en fazla olduğu şehrin Antalya olduğuna dikkat çeken Lokman Atasoy, “Her iki kişiye bir motorlu taşıtın düştüğü Antalya’da fosil yakıt tüketiminden kaynaklanan karbon emisyonları oldukça yüksek ve Hava kirliliği üzerinde önemli etkiler Çevre dostu, düşük emisyonlu “Elektrikli araç kullanımını artırmalıyız. İhtiyaç duydukları elektrikli araç şarj istasyonları yaygınlaştıkça kullanımları da artacak. Bu, hava kalitesinin iyileştirilmesine ve nötr karbon hedefimize önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

“Maliyette ciddi fark var”

Elektrikli araç kullanıcısı Cem İhtimam, şunları söyledi: “Fosil yakıtlarda ciddi bir maliyet var ama elektrikli araçlarla karşılaştırdığımızda ciddi bir fark var. Türkiye’nin birçok yerinde elektrikli araç şarj istasyonları yaygınlaşıyor. Antalya Büyükşehir’in olmasından mutluyuz. Belediye bu konuyla ilgili çalışma yapıyor.” “Cep telefonu uygulamasıyla aracımızı şarj etmek istediğimiz noktaları belirleyebiliyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi otoparklarında kullanıma hazır

Vatandaşların elektrikli araçlarını şarj edebilecekleri noktalar şöyle: “Beach Park merkez bölüm depo önü, Beach Park batı girişi, Trafo önü mekanik katlı otopark, İsmet İnönü yer altı otoparkı -2. kat, Sarısu mesire alanı” trafo önü yönetim ofisi, Atatürk Parkı, Düden Parkı “Lara, Güllük katlı otopark, Cumhuriyet otoparkı ve Işıklar otoparkı.” – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu