Ekonomi

İsveç destekli hibe programıyla depremden etkilenen küçük işletmelere destek

İsveç hükümetinin desteklediği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) iş birliğiyle düzenlenen “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı”nın tanıtımı Adana’da gerçekleştirildi.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, ADASO’da düzenlenen etkinlikte 6 Şubat’taki depremden etkilenenlere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Deprem bölgesinde 10 milyon dolarlık bir desteği hayata geçireceklerini vurgulayan Vinton, “4 bin 600 işletmeye destek vereceğiz. Bu rakamlar küçük görünebilir. Günün sonunda öyle büyük bir felaketle karşı karşıyayız ki, bütçelerimiz boşa çıkıyor.” Bahsedilenler yalnızca işletmelerin yeniden ayağa kalkması için bir kıvılcım olarak değerlendirilebilir.” dedi.

Küçük işletmelerin “ekonominin kalbi” olduğunu vurgulayan Vinton, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Küçük işletmelere yapılan yatırımlar, uzun vadede ekonominin çarkının dönmesi açısından değerli yatırımlar oluyor. Bugün küçük takviyelerle başladık. Keşke çok daha büyük olsaydı. Bunu daha da büyütmek için elimizden geleni yapacağız. “Deprem felaketinin büyüklüğü göz önüne alındığında aslında toparlanmamız için uzun bir yolumuz var. Bu uzun yolda işletmelere yönelik farklı programları hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Farklı kaynakların hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Hibe programından Adana’da 106 işletme faydalanacak

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da destekten Adana’da 106 işletmenin yararlanacağını belirtti.

Bu tür hibelerin özellikle küçük işletmeler için önemli bir teşvik unsuru olacağının altını çizen Kıvanç, şöyle konuştu:

“Bu hibeler, işletmelerin hayatta kalmasına ve hatta büyümesine yardımcı olarak istihdamı artırabilir ve bölgedeki ekonomik istikrara katkıda bulunabilir. Ayrıca işletmelerin yatırım ve kalkınma fırsatlarını değerlendirmesine olanak tanıyarak ekonomik büyümeyi tetikleyebilir. Toplam 11 ilde, şuna inanıyoruz: Bu takviyelerin ekonomiye katkısı çok kısa sürede ortaya çıkacak.” İnanıyorum.”

“Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında, Adana’da başvuru ve görüşme süreci tamamlanan 106 işletmeye 8 milyon 305 bin lira hibe verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu