Haber

Ukrayna’daki üst düzey askeri yetkililerin Zaluzhny’yi değiştirmeyi reddettiği iddia edildi

Times, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, ordu komutanları ve uluslararası ortaklardan gelen yoğun baskı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny’yi görevden alma fikrinden vazgeçtiğini iddia etti.

Haberde, Zaluzhny’nin 29 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Ofisine çağrıldığı belirtildi. İddiaya göre bu toplantıda komutan, danışmanlarının kendisine söylemesine rağmen ülke liderine cephedeki durumun uygun olmadığını söyledi. Bunun üzerine Zaluzhny’ye istifa etmesi tavsiye edildi. Komutan istifa etmeyi reddedince Zelenskiy, kendisini görevden alma emrini imzalayacağını söyledi.

Zalujny’nin bu görüşmenin ardından ofisine döndüğü ve yardımcılarına görevden alınacağını bildirdiği iddia edildi. Komutan şunları söyledi: eşyalarımı topluyorum” dediği aktarıldı.

Ukraynalı liderin yurt dışından gelen baskılar nedeniyle kararını değiştirmek zorunda kaldığı kaydedildi. Times, ABD ve İngiltere’nin Zaluzhny’nin görevden alındığı haberiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini kaydetti.

Haberde Budanov ve Sırskyy’nin Zaluzhny’nin olası halefleri arasında yer aldığı ancak her ikisinin de Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı görevine geçmeyi reddettiği belirtildi. Bu durumun Zelenskiy’i planlarından vazgeçmeye zorladığı kaydedildi.

pertek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu