Haber

Bitlis’in karla bütünleşen tarihi güzellikleri büyüleyici

Bitlis’in karla bütünleşen tarihi güzellikleri büyüleyici

BİTLİS – Tarihi ve doğal güzelliğin kış mevsimiyle birlikte beyaz gelinliğine büründüğü Bitlis’te kartpostalları andıran görüntüler ortaya çıktı.

Pek çok tarihi eserin yer aldığı bir açık hava müzesini andıran Bitlis’te, tarihi eserlerle bütünleşen beyaz örtünün oluşturduğu manzaralar, görenleri büyülüyor. Çarşı merkezinin ortasından geçen dere üzerine inşa edilen betonarme yapılar yıkılarak, “Dere Islahı Projesi” kapsamında kale, köprüler, hanlar, hamamlar ve camiler ile her biri yaklaşık 500 yıllık 8 köprü ortaya çıkarıldı. eskimiş. Türkiye’nin en çok kar yağan illerinden biri olan ve ‘kar başkenti’ olarak bilinen Bitlis’te tarihi eserlerin kar yağışıyla bütünleşmesi fotoğraf tutkunlarını heyecanlandırdı. Tüm ihtişamıyla gün yüzüne çıkan tarihi eserleri fotoğraflamak isteyen vatandaşlar, daha yükseklere çıkarak tarihi eserlerin fotoğraflarını çektiriyor.

Emrah Kendilci isimli vatandaş ise yağmurla birlikte karın tarihi eserlerle bütünleşmesini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kendilci, “Bitlis’te iki gün boyunca devam eden yoğun kar yağışının ardından doğal güzelliklerle ilgili güzel görüntüler oluştu. Arkadaşlarımız ile Bitlis’te fotoğraf çektirmeye karar verdik. Karın tarihi eserlerle bütünleşmesi sonucu güzel kareler ortaya çıktı. akışta açıldı.”

İstanbul’dan gelerek Bitlis’te karla bütünleşen tarihi eserleri gezen Yakup Tokuş, şunları söyledi: “İstanbul’dan geldim. Bitlis’te yoğun kar yağışı şehrin tüm güzelliklerini ortaya çıkardı. Bitlis otantik bir tarihi şehir olmasının yanı sıra, Kar yağışıyla birlikte muhteşem manzaralar ortaya çıktı. Çok güzel bir yer.” “Manzara ve atmosfer oluştu. Türkiye’nin her yerinden insanların Bitlis’e gelip burada keyifli bir kış mevsimi yaşamasını istiyoruz.”

haber-kapakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu