Haber

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul’daki sahur programında konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terör örgütünü ülkemizden çıkardık. Bir daha terör örgütünü ülkemize sokmayacağız, sokmayacağız. Kırmızı çizgilerimiz var.” dedi.

Sultangazi Belediyesi’nin etkinlik çadırında sahur programına katılan Soylu, dün gece Diyarbakır’da 50’nci uyuşturucu tacirinin gözaltına alındığı operasyonda güvenlik güçlerine kolaylık dilemek için orada bulunduğunu, Gün içinde Kahramanmaraş ve Hatay’da düzenlenen uyum toplantılarına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır programına Tayyip Erdoğan’ın eşlik ettiğini söyledi.

Soylu, “Diyarbakır’da binlerce kişi Cumhurbaşkanımızı coşkuyla karşıladı. Orada Cumhur İttifakı ile birlikte Diyarbakır’a çok önemli mesajlar verildi. TOKİ’nin yapımı devam eden kalıcı konutları açıldı. Temeli atıldı, ardından iftar yaptık.” dedi.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin üzerinden 69 gün geçtiğini, Adıyaman’da Sultangazi Belediyesi ve personelini gördüklerini belirten Soylu, şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş ve Hatay’da yaptığımızı önümüzdeki hafta içinde Adıyaman ve Malatya’ya gideceğim. Bir yanda 727 bin çadır, değerlendirme toplantılarında 69 günde ulaştığımız noktada yaklaşık 2 milyon 900 bin kişi yaşıyor. Bir yandan acil olan ve aynı zamanda yıkılan 57 bin binadan yaklaşık 41 bininin yıkılarak taşındığının altını bir kez daha çizeceğim.” İnşallah bayramdan sonraki ilk 10 gün içinde bitirmiş olacağız. Örneğin Kahramanmaraş’ta birçok ilçeyi tamamladık. Pazarcık’tan başlayarak birçok ilçeyi köyü ve şehriyle birlikte bitirdik, bitirdik. Özellikle ramazan ve bayram sonrası ağır hasarlı binaların yıkımına başlayacağız” dedi.

Bir yanda 2 milyon kardeşimize oralarda ramazan iftarını buluşturan hiçbir şeyin eksikliğini hissettirmemeye çalışıyoruz, bir yanda iftar çadırlarını iftar edebilecek camiler, bir yanda teravih ve diğer vakit namazları bir arada, bir yandan da sabahtan akşama sağlık sistemimizi iyileştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımız her çadır kentte, her konteyner kentte, her konteyner kentte, çocuklarımızı ve gençlerimizi aynı anda YGS ve YKS’ye hazırlıklı tutabilmek için gün içinde köyleri tarayarak, köyleri tarayarak, aynı zamanda oradaki vatandaşlarımıza hizmet vererek. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yaptığımız hatta Kültür Bakanlığı’nın da müdahil olduğu Adıyaman’da eğitimin ortaya koyduğu ahenge uygun olarak devam etmesi, destek eğitimlerinin devamı da var.”

-Deprem bölgesindeki faaliyetler

Ticari faaliyetlerine devam edemeyen depremzedeler için 10 bin 500 geçici işyerinden 6 bin 600’ünün tamamlandığını kaydeden Soylu, “Şehir dışında hızla eğitim kampları, kültür kampları, spor Kampları birlikte yaptığımız çocukların isterlerse kalabilecekleri kampların hazırlanması, isterlerse öğretmenlerin kalabileceği ve o sınavlara hazırlandıkları kampların hazırlanması dahil. Bugüne kadar yıkılan veya ağır hasar gören ve giremediği için işine devam edemeyenler için 10 bin 500 kesintili iş yeri kuruyoruz. Bunların 6 bin 600’ü şu anda tamamlandı ve çoğu ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek çalışmalarına başladı. Yani günde 100 bin defa tuvaleti ve banyosu temizlenen yirmi bin tuvalet, on bin banyo, beş bin çamaşır makinesi ve dört bin kurutma makinesi esnafıyla bir yanda kesintili barınmalarıyla bir yanda. bir yanda aşılı, diğer yanda eğitimleri ile konteyner kentlerde ve çadır kentlerde kullanılmaktadır. Her birinin bakımının ve her birinin teknik gereksinimlerinin her zaman takip edildiği ve sürdürüldüğü bir süreçten bahsetmek istiyorum.”

1 milyon 700 bin hasarlı haneye 10 bin lira, 435 bin haneye 15 bin lira yardımda bulunulduğu bilgisini paylaşan Soylu, “39 binin üzerinde aileye AFAD, milletimiz tarafından, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla takviye yapıldı. Cumhurbaşkanımız, etmeye de devam ediyorlar.Önümüzdeki hafta inşallah kira yardımına başlamış olacağız.Gelecek zamanın plan ve programıyla adım atan bir anlayışı yavaş yavaş gerçekleştirmeye çalışıyoruz.Başaracağız. O kardeşleri orada yalnız bırakmayın.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğal afetler sonrasında vatandaşları yalnız bırakmadığını belirten Soylu, “Elazığ’dan Van’a, Malatya’dan İzmir’e, Arhavi’den Kastamonu’ya Bozkurt’a, Sinop Ayancık’a, Bartın Ulus’a kadar tüm afetlerde, özellikle orman yangınlarında, Türkiye’de. Tarihimizin en büyük orman yangınları olan Manavgat, Muğla, Marmaris ve diğer orman yangınlarında bir yıl içerisinde vatandaşlarımızı kalıcı konutları ile buluşturduk.Allah nasip ederse.” ifadelerini kullandı.

Soylu şöyle devam etti:

“Bilim adamlarıyla her zaman bir aradayız. 3 fay kırılana kadar çalıştık diyorlar ama 7’si burada kırıldı. Hollanda’dan ve diğer illerde etkilediği 10 ilden daha büyük 110 bin kilometrekarelik bir alan, Kayseri’den Niğde’ye hatta Tunceli’ye kadar Batman’a kadar birçok ili etkileyen bu büyük depremde oraya gelen yabancı devlet adamlarının tek bir sözü var ki dünyada hiçbir devlet bu bölgeyi böyle bir zamanda ayağa kaldıramaz dedi. , oradaki halk hemşerilerimizin hüznünü yaşayacak ama 84 milyon vatandaşımız gönül birliği ile açtığı o yaraların seferber edilmesi nedeniyle yaşadıkları acıyı unutturarak özgün bir yolculuğa çıkacaktır. eskisinden daha yaşanabilir.”

“Türkiye farklı bir tabloyla karşı karşıya kaldı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 20 yılda yapılamaz dediği her şeyi başardığını kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

“14 Mayıs’ta seçim var. Tam yirmi yıldır Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de olmaz denilen ne varsa hepsini yaptı, milletimizi utandırmadan, dünyayı da utandırmadan milletimizle birlikte büyük bir yolculuğa çıktı. milletimiz artık bir imzaya daha imza atma zamanı geldi türkiyeyi bir üst lige çıkarma zamanı türk asrını başlatma zamanı 20 yıldır türkiyenin altyapısı çok güzel dizayn edildi kolay kurulmadı yapıldı Bu arada, dedikleri gibi, şeytan taşlama nedeniyle tavaf etme fırsatımız olmadığı dönemlerde yapıldı bu, Türkiye’nin her noktasında geçilmez dağları aştığımız Nissibi Köprüsü’nden Marmaray’a, Çanakkale Köprüsü’nden Osmangazi Köprüsü’ne, pandemi ile mücadele ederken hayata geçirilen Avrasya Tüneli’ne her türlü tünelle karşı karşıyayız.”

Türkiye’nin siyasi istikrarının defalarca bozulduğunu belirten Soylu, “Türkiye 20 yıldır bunlardan mahrum kalmadı. Aynısını yaşadı. 27 Nisan muhtırasında da aynısını yaşadı. Seyahat olayları yaşadı. Karşılaştı. 17-25 Aralık darbesi 6- 8 Ekim olaylarıyla yüzleşti.Yani bu memlekette sadece sel ve depremde yıkılan evlerimiz olmadı.Şırnak’tan Nusaybin’e, Kızıltepe’den Yüksekova’ya evler yıkıldı. bu olaylarda yandı, mescitler, kütüphaneler yıkıldı, şehirlerin ticari hayatı alt üst edildi, ekonomik hayatları, sağlık hayatları, eğitim hayatları tasfiye edilmeye çalışıldı. doğuda ve güneydoğuda oraların insanını yalnız bırakmamış, devletinin milletinin varlığını ve sıcaklığını yurdun en ücra köşesine kadar herkese yükseltmiştir. dır-dir.” ifadelerini kullandı.

-“Türkiye bambaşka bir hikaye yazıyor”

Soylu dedi ki:

“Nasıl oldu bu? Şimdi gücümüz her gün bize yetiyor. Eskiden Gabar Dağı’nda terör vardı, oraya girilmezdi. Bırakın yıllarca Şırnak-Cizre yolunu. Çok iyi biliyorum. Sonrasını. İçişleri Bakanı oldum oradaki arkadaşlar geldi bitirelim dediler yolun her kilometresine kule yaptık bu yol burada bitecek dedik sadece o yol bitmedi bugün valimiz görevindeydi Esma Çevik’imiz orada şehit oldu.Neden şehit oldu biliyor musunuz?Çünkü Gabar’ı temizlerken Gabar’ın altındakilere ulaşmak istediler. “Gabar’ın altında petrol var ve Şırnak’ta Batman gibi bir petrol şehri oldu. . Artık orada terör yok. Şırnaklılar her gün taşınan petrol arabalarını saymaktan yorulduk diyor. Daha yeni başladık. Bir yanda Gabar’da çıkarılan petrol, diğer yanda. “Sakarya Gaz Sahası’nda çıkarılan gaz. Öte yandan burnumuzu bile sokmaktan kaçındığımız Doğu Akdeniz’de aradığımız gazımız, gücümüz, inşallah onu da bulacağız. Türkiye bir gaza yazıyor. farklı hikaye.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkede sadece baraj ve yol yapmadığını, büyük devrimler de yaptığını anlatan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“On yıllardır özgüvenimizi elimizden almaya çalışanlara karşı bu ülkenin kayıplarını bu ülke ile buluşturdu. Bu milletin kayıplarını bu milletle buluşturdu ve büyük devrimler büyük değişimleri beraberinde getirdi. İşte Ayasofya buydu. .Allaha şükürler olsun.Önümüzdeki büyük yolculuklar.3 koyunu daha gütemeyenler bu ülkenin bu büyük dertlerinin altında ezilip helak olacak.Türkiye sadece kendi tezlerinin ülkesi değildir.Türkiye bir ülkenin adıdır ve Dünyayı düzene sokmak için kendisiyle akit yapmış büyük bir millet.Yapacak çok işimiz var.Altyapımızı oluşturduk.Özgüvenimizi yerine getirdik.Artık Türkiye’nin asrını başlatma zamanı. .Bu sizin iradenizle olur.Ülkemizde yürüttüğümüz terör operasyonlarını bitirmek istiyorlar.Ayrıca bunu kamuoyuna ilan ediyorlar.Halkın özgürlüğü, hürriyeti, şerefi, birlik ve beraberliği için mücadele eden kahramanlarımızın geri dönmesini savunuyorlar. Bu millet yurt dışında kahramanca şehitliği göze alarak, gerçek olacaktır. “

Türkiye’de aile yapısının bozulmaya ve ortadan kaldırılmaya çalışıldığını vurgulayan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

“Aile yapımızın tasfiyesinin önünü açmak istiyorlar. Onlara sorun. Kendi yurtlarından bire bir cinsel evliliği kabul edeceklerse bunu tüm milletimize duyursunlar. Kendi beyannamelerinde, bu milletin bütün sapkınlıklarını, inançlarını, değerlerini, milliyetlerini, gelenek ve göreneklerini dahil, bütün sapkınlıklarını kendi ifadelerinde barındırıyorlar.Teklifleri sırf Amerika söylüyor diye, sırf Avrupa söylüyor diye bu ülkeye empoze etmeye çalışıyorlar. Macaristan bunu kabul etmedi.Dünyadaki birçok ülke bunu kabul etmedi.Bunu kabul etmeyen ülkelerden biri de geçen hafta Bulgaristan’da yapılan seçimlerdi.Orada yeni kurulan bir siyasi parti sadece “Çok yüksek oy aldı, öne geçiyor” çünkü birçok siyasi parti bunu söyledi. Duyarlılığımız inançlarımıza, değerlerimize ve aile yapımıza dayanmaktadır.”

“Gelecek nesillere güçlü ve büyük bir Türkiye bırakacağız”

Aile yapısının önemine işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

“Aile yapımıza dokunmuyoruz. Kırmızı çizgilerimiz var. Terör örgütünü ülkemizden çıkardık. Bir daha terör örgütünü ülkemize sokmayacağız. Kırmızı çizgilerimiz var. Onlara vereceğimiz cevap budur.” bizi istemeyen ve bizim yerimize onları ikame etmeye çalışanlar, vereceğim bir cevap daha var o da şudur: Böyle başkanlar ülkelerine ya asırda bir gelir ya da gelmez. Onun zamanında ülkemizi zenginleştireceğiz, onun zamanında ülkemizi büyüteceğiz, “Ülkemizin altyapısını tam zamanında getireceğiz. O zaman gelecek nesillere güçlü ve büyük bir Türkiye bırakacağız.”

Sahur programına çok sayıda belediye başkanı, milletvekili adayı ve ilgililer katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu