Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet seçmenine umut vermeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak, kendilerini muhalif olarak tanımlayan kardeşlerimize el uzatmak, onların siyasi taleplerine çözüm bulmak, onlara umut vermek, cesaret vermek zorundayız.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Milleti için değil, kendi geleceği için siyaset yapanların içler acısı durumunun ortada olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“8 ay öncesine kadar yedikleri, içtikleri her şey aynı değildi, Halil İbrahim sofrasından bahsediyorlardı, bugün görüyorsunuz hepsi birbirine düşman. 8 ay öncesine kadar Türkiye’yi birlikte yönetmekten bahsediyorlardı ve Güya ülkeye gerçek demokrasi getiriyorlar, bugün birbirlerinin seçim afişlerine bile tahammül edemiyorlar.

Düne kadar ’13. Bugün ‘Cumhurbaşkanımız’ diye pamuklara sardıkları adayı Ankara’da bir ofisin dört duvarı arasına hapsettiler. Aylarca birlikte illeri gezdiler, birlikte fotoğraf çektirdiler, işin aslını bildikleri halde ‘seçim gecesi kazanıyoruz’ yalanını söylediler. Sonra ne oldu? Yenilginin suçunu tek bir kişiye yüklediler ve kendilerini toparladılar. “Sorunun trajikomik tarafı Sayın Kemal’in, gemisini ilk terk edenleri CHP listelerinden Meclis’e sokarak en çok uyum sağladığı siyasi yankesici olmasıdır.”

“Bugün hâlâ aynı değerleri savunuyoruz.”

CHP ile eski ortakları arasındaki tartışmaların kendilerini ilgilendirmediğini belirten Erdoğan, “Biz Cumhur İttifakı olarak dün nasıl duruyorsak bugün de aynı yerde duruyoruz. Dün nasılsa bugün de aynı değerleri savunuyoruz. ” söz konusu.

Türk siyasetinin bu duruma düşürülmesinden üzüntü duyduklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Beklentilerine cevap bulamayan muhalefet seçmeni siyaset kurumuna güven eksikliği geliştiriyor. Bundan en büyük zararı demokrasimiz görüyor. Böyle bir duruma sessiz kalıp seyirci kalamayız. Cumhur İttifakı olarak biz de bu duruma ulaşabiliriz. Kendilerini muhalif olarak tanımlayan, siyasi taleplerine çözüm üreten, onlara umut veren kardeşlerimize sesleniyorum.” “Cesaret aşılamalıyız. Başkaları ne yaparsa yapsın bizim yolumuz kardeşliğin yoludur, sevginin yoludur, 85 milyon insanın birliğini ve refahını sağlamanın yoludur.”

Yunus Emre’nin “Ben bir dava için gelmedim, işim aşktır, dostun evi gönüldür, gönül yapmaya geldim” dizelerini okuyan Erdoğan, şunları söyledi:

“Gönül diliyle konuşacağız, gönüllere dokunacağız, gönülleri fethetmeye çalışacağız. Bunun için önümüzdeki 56 gün boyunca tempomuzu sürekli artırmamız gerekiyor. Cumhur İttifakı olarak aynı samimiyetle, kararlılıkla çalışacağız. Seçime girdiğimiz yerlerde hem AK Parti hem MHP adayları için fedakarlık yaparız, sandıkta sonuç alırız.” “Bakacağız. Medya ve sosyal medya kanallarında yapılan çalışmalara elbette önem veriyoruz ama bunların hiçbirinin vatandaşlarla yüz yüze iletişimin yerini alamayacağını çok iyi biliyoruz. Devam etmenizi bekliyorum.” Önümüzdeki dönemde de seçim çalışmalarımızı bu hassasiyetle yürütüyoruz.”

Notlar

Salonda, “Hayat için el ele verip tarih yazmaya vatana geliyoruz”, “Yıkılmayan tek şey sana olan sevgimizdir”, “Hatay AK Gençliği gücünü senden ve künefeden alıyor, Ülkü Ocakları Hatay İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şef” ve “Millet İttifakı Kuvayi Nationala”. “Cumhur İttifakının ruhudur. Cumhur İttifakı, Milli Mücadele bilincidir. Cumhur İttifakı, Vatan Başarısının ufkudur. Cumhur İttifakı, Türk milletinin kendi duruşudur.” yazılı posterlere yer verildi.

Erdoğan, konuşmasının ardından 31 Mart Yerel Yönetimler Genel Seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Antakya Belediye Başkan adayı İbrahim Naci Yapar, İskenderun Belediye Başkan adayı Mehmet Dönmez, Reyhanlı Belediye Başkan adayı Ahmet Salman Yavaş, Yayladağı Belediye Başkan adayı Mehmet Yalçın, Hassa Belediye Başkan adayı Selahattin Çolak, Arsuz Belediye Başkan adayı Bedel Tultak, Kırıkhan Belediye Lider adayı Ömer Erdal . İlçelerden Çelik, Altınözü Belediye Başkan adayı Rıfat Sarı, Samandağ Belediye Başkan adayı Seyit Ali Aslan, Payas Belediye Başkan adayı Bekir Altan, Defne Belediye Başkan adayı Gökhan Köse ve Kumlu Belediye Başkan adayı Mehmet Mecnun, Dörtyol Belediye Başkan adayı Ömer Oğuz Uçar. MHP adayının desteklendiği yer. Belen Belediye Başkanı adayı İbrahim Gül ve Erzin Belediye Başkanı adayı Erhan Akı tek tek sahneye çağrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün anısına büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, partisinin il yönetimi, teşkilatı ve milletvekilleriyle fotoğraf çektirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Düzenli Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, bazı AK Parti ve MHP’li milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı. toplantı.

(Bitti)

kayapinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu