Sağlık

Birlik Sağlık-Sen: “Biz hakkın peşindeyken, malum sendika alkış peşinde!”

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanlığı, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilin ortasında yer alan Hatay’da 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan devlet hastanelerinin sorumlularının bulunması için basın açıklaması yaptı.

Birlik Sağlık-Sen Genel Lideri Ahmet Doğruyol, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’ın milletvekili olma görevinden istifa etmesini eleştirdi. Doğruyol, yıkılan hastanelerin sorumlularını bulmaya çalışan Birlik Sağlık-Sen’e ‘çamur iz bırakın’ diyen Hatay Sağlık-Sen Lideri Mustafa Tekgüzel’e de yanıt verdi. Genel Lider Doğruyol son olarak geçtiğimiz hafta basına yansıyan Gazeteci Muharrir İsmail Saymaz’a ve Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başsavcısı Dr. titremeye, ama sözlerini dinleyemediğine.

  “Esnaf-Bürokrat İlişkilerinden Kaynaklanan İhmal İnsanımızın Hayatına Mal Oldu”

Deprem felaketinde sağlık tesisleri açısından en çok zarar gören iller arasında ilk sırada yer alan Hatay’da, milletvekili adaylığı için il valisi ve il sağlık müdürünün istifası tepkiyle karşılandı. Binlerce kişinin enkaz altında kaldığı Hatay ve İskenderun’da yıkılan hastanelerle ilgili tartışmalar sürüyor. Birlik Sağlık-Sen Genel Lideri Ahmet Doğruyol, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Dr. Yunus Doğramacı’nın basına verdiği açıklamalarla ilgili olarak, “Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Dr. Yunus Doğramacı’nın açıklaması çabamızın haklılığını bir kez daha kanıtladı. Yıllardır siyasete, esnafa, bürokratlara yapılan gaflet insanımızın canına mal olmuştur. Şimdi sadece biz değil, sağlık çalışanlarımız ve halkımız da eski başhekimimizin açıklaması üzerine Hatay Cumhurbaşkanı Sıhhat Sen’in ne söyleyeceğini merakla bekliyoruz. Birlik Sağlık-Sen olarak bu çabamızda her zaman doğrunun, hakkın ve emeğin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

  Milletvekilliğinden istifa eden İl Sağlık Müdürü’ne eleştiri

Ahmet Doğruyol, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’ın milletvekilliği adaylığı görevinden istifa etmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Hala enkaz altında insanlarımız varken, kentte faaliyet gösteren hiçbir hastane yokken, üstelik çalışanlarımızın bulunduğu hastaneler ortada. ve hayatını kaybeden vatandaşlar yıkılma kararı varken hala faaliyet gösteriyorlar.Tutuklanmasına vesile olan İl Sağlık Müdürünün bir dönem Milletvekilliği adaylığı için İl Sağlık Müdürlüğünden istifasını kim nasıl açıklayabilir? Hatay halkının İl Sağlık Müdürüne en çok ihtiyacı olduğu zaman?

‘Sendikacılıktan Uzaklaştılar’ Vurgusu

Doğruyol olarak, sadece sağlık çalışanlarının değil tüm vatandaşların sorumluluğunu ele alırken, kuruluş ve varlık amaçları çalışanların yanında olması gereken bazı sendikalara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Genel Başkan Doğruyol, “Günlük çıkar ve çıkarları için yıkım kararına rağmen bazı sendikaların hastaneleri çalışır durumda tutmaları, halka destek açıklamaları da sendikacılıktan ne kadar uzaklaştıklarının ve anlayışlarının ne kadar yozlaştığının göstergesidir” dedi. Birlik Sıhhat Sen olarak Hatay İl Temsilcimiz Metin Yılmaz ve Hastane Temsilcimiz Abdullah Gül başta olmak üzere bizler bu tür acıların bir daha yaşanmaması için çaba sarf ederken Hatay Sağlık-Sen Genel Başkanı Mustafa Tekgüzel, “Karıştırmayın” dedi. acıyı siyasete atması, “Çamur izi kalmasın” gibi cümleler kurması asla ve asla kabul edilemez.

“Mücadelemiz Devam Ediyor”

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanlığı, depreme dayanıklı olmadığı raporlarına rağmen Hatay’da hizmet vermeye devam eden hastanelerle ilgili açıklamalarına devam ediyor. Birlik Sağlık-Sen Genel Lideri Ahmet Doğruyol, 6 Şubat gecesi 11 ilimizi etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli deprem, 10 binlerce vatandaşımızın hayatına mal oldu, ciğerlerimizi yaktı, ülkemizin dört bir yanında tedavisi olmayan yaralar açtı. Deprem nedeniyle Hatay ilimizde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası ile İskenderun Devlet Hastanesi ek hizmet binası yıkılırken, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası da ağır hasar gördü. Aralarında sendikamız Birlik Sağlık-Sen Hatay Temsilcisi Abdullah Gül’ün nöbetçi hemşire eşinin de bulunduğu yüzlerce vatandaşımız yıkılan hastanelerde hayatını kaybetti. Hatay İl Temsilcimiz Metin Yılmaz ve Hatay Hastane Temsilcisi Abdullah Gül, yıkılan hastanelerin depreme dayanıklı olmadığının raporlarının olması ve yeni yapılan Hatay Eğitim ve Öğretim yapılırken hastanenin fay sınırının yapılmaması için yıllardır mücadele ediyor. Araştırma Hastanesi henüz yapım aşamasındaydı. İlgili hastaneler depremde yıkılmış, depremin ardından Temsilcimiz Abdullah Gül sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ihmalin sorumlularının cezalandırılması konusunda kamuoyunu yakından takip ederken, her türlü çabayı sarf etmiştir. platform ve bunu yapmaya devam ediyor. ” (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)

pervari-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu