Yaşam

‘Üç Kızın Hikayesi’ İtalya’da en iyi film projesi ödülü

Nursen Çetin Köreken’in yönettiği ‘Üç Kızın Hikayesi’, İtalya’da düzenlenen uluslararası prodüksiyon destek yarışması MIA Joint Production Market’te ‘Yılın En İyi Sinema Projesi’ ödülüne layık görüldü.

Köreken’in eseri Roma’da düzenlenen yarışmaya başvuran 500 proje arasından seçilen 12 yapım arasında yer aldı.

Köreken’in üç yıldır üzerinde çalıştığı halterci çocuk belgeselinde karşılaştığı gerçek hikayelerden yola çıkarak senaryosunu yazıp yöneteceği film, ‘MİA Ortak Yapım Piyasası Yılın En İyi Film Projesi’ ödülünü de kazandı. Bu yıl ilk kez verilen ödül.

‘HEY KIZLAR, ASLA VAZGEÇMEYİN’

Ödül töreninde yaptığı açıklamada Köreken, tüm market grubu, seçici kurul ve komite üyelerine teşekkür ederek, “Hey kızlar, asla pes etmeyin. Dünyayı umutla, sevgiyle, dostlukla yeniden inşa edin.”

Türkiye’den seçilen tek proje olan filmin çekimlerinin 2025 yılında yapılması planlanıyor.

İtalya Kültür Bakanlığı, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Yaratıcı MEDYA’nın desteğiyle kurulan MIA Ortak Yapım Pazarı, her yıl birçok sinema arasından seçtiği gelecek vaat eden sinema projelerine yapım desteği sağlıyor.

Halter yapan üç genç kızın, halter yaparak sosyal koşulları aşmaya ve kendi kimliklerini oluşturmaya çalışan hikayesini anlatacak olan film, gerçek hikayelerden ilham alınarak yazılmıştır. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu