Ekonomi

SEC Başkanı Gensler, FTX’in yeniden lansmanını memnuniyetle karşıladı

Investing.com – DC Fintech haftasında CNBC’ye röportaj veren SEC Lideri Gary Gensler, iflas sürecinde olan kripto para borsası FTX hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Gary Gensler, FTX’in yeni yönetiminin yasalara sıkı sıkıya uyması halinde kripto borsasının yeniden açılmasının faydalı olacağını düşünüyor.

FTX satın almak için harekete geçecek son isimlerden biri olan eski New York Borsası Lideri Tom Farley’nin bu hamlesine değinen Gensler, kripto borsasını satın alarak piyasaya girmek isteyenlerin maddelere tam olarak uyması gerektiğini ve bu şekilde yatırımcının güveni kazanılabilir.

FTX’in çöküşüne neden olan faktörleri bir kez daha ifade ediyorum soylarBorsa ve müşteri varlıklarının ayrı tutulması, kullanıcı durumlarına karşı süreç açılmaması, kullanıcıların kripto varlıklarının şirket amaçları doğrultusunda kullanılmaması kriterlerinin güven kazanmada kritik olduğunu söyledi.

Bununla FTX’eEn son talip olan Tom Farley, mayıs ayında Bullish adında bir kripto borsası açtı ve bu şirketin şu anda FTX satın almak isteyen 3 kuruluştan biri olduğu belirtiliyor.

Bu arada FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, geçen hafta dolandırıcılık ve kara para aklama da dahil olmak üzere yedi suçlamanın tamamıyla suçlandı. suçlu bulundu . Ayrıca bu davadan farklı olarak ABD SEC ve CFTC’nin FTX’e karşı açtığı bir dava var.

Gensler, yaptığı açıklamada, mevcut menkul kıymetler kanununun son derece sağlam ve kuvvetli olduğunu, ancak uygulanması gerektiğini savunarak, sektörün düzenlenmesine ilişkin yeni kurallara gerek olmadığını bir kez daha vurguladı. Bu telaffuzla Gensler, kripto sektörü düzenlemelerinin SEC kapsamında olması gerektiği görüşünü yineledi.

İsimlerini vermeden Gary Gensler, kripto endüstrisindeki birçok aktörün uluslararası yaptırımlara ve kara para aklama kurallarına uymadığını ve kripto sektörünü kendi kötü amaçları için kullandığını da söyledi.

FTT, saatler içinde %75 arttı

Gensler’in FTX ile ilgili görüşünü açıklamasının ardından iflas eden borsanın yerli varlığı FTT, günün ilk saatlerinde 1,35 dolardan başlayıp hızlı alımlarla 2,36 dolara yükselerek saatler içerisinde yüzde 75’i aşan önemli bir değer artışı kaydetti. .

FTT, bugünkü atılımla Aralık 2022 dönemindeki fiyat seviyesine geri döndü. Ancak FTX’in iflasından önce ortalama 25 dolar seviyesinde olan kripto para, mevcut durumuna göre değerinin %90’ını kaybetti. Kripto para biriminin FTX öncesi dönemdeki değerine ulaşabilmesi için mevcut seviyeden %1000 kazanç sağlaması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu