Ekonomi

Otis hisseleri, kazanç artışına rağmen 1. çeyrek gelirindeki düşüş nedeniyle değer kaybetti

FARMINGTON, Conn. – Otis Worldwide Corporation (NYSE:OTIS) 2024 yılının ilk çeyreğinde karışık bir tablo çizdi ve düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) 0,88 dolar ile 0,87 dolarlık analist konsensüsünü biraz aştı.

Ancak şirket, 3,46 milyar dolarlık beklentilere karşılık 3,44 milyar dolar olarak bildirilen gelir açığının ardından hisse senedi fiyatında %0,49’luk hafif bir düşüş yaşadı.

Hisse senedi fiyatındaki mütevazı düşüş, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla düzeltilmiş EPS’de %10,0 artış sağlamasına rağmen, şirketin gelir kaçırdığını bildirmesinin ardından yatırımcı duyarlılığını yansıtıyor. Asansör ve yürüyen merdiven üretimi, montajı ve servisinde dünya lideri olan şirketin net satışları %2,7 oranında artarken, organik olarak %6,5 oranında büyüyen Servis net satışlarındaki %5,8’lik artışın da etkisiyle %3,8 oranında organik büyüme kaydetti.

Otis CEO’su Judy Marks sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada şirketin hizmet odaklı iş modelinin gücünü ve %4,1 oranında artan bakım portföyündeki büyümeyi vurguladı. Marks ayrıca hizmet marjlarının hem yıllık hem de çeyrekten çeyreğe arttığına dikkat çekerek güçlü performansı operasyonel mükemmelliğe ve şirketin stratejik odağına bağladı.

İleriye bakıldığında, Otis 2024 yılı için tüm yıl görünümünü revize ederek düzeltilmiş EPS beklentisini 3,83 ila 3,90 $ aralığına yükseltti. Bu güncellenmiş tahmin, tüm yıl için 0,86 dolarlık analist konsensüsü ile olumlu bir şekilde karşılaştırılıyor. Şirket ayrıca tüm yıl gelirinin 14,702 milyar dolar olan konsensüs tahmininin biraz altında, 14,5 milyar dolar ile 14,8 milyar dolar arasında olmasını bekliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu