Haber

Osman Aşkın Bak kimdir?

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966’da İstanbul Üsküdar’da doğdu. Aslen Rizeli olan Bak, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nden mezun oldu.

İngiltere’de Nottingham Üniversitesi’nde İşletme ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programı’nda doktorasını tamamladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türk-İran İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. İstanbul Ticaret Odası’nda Milletvekili olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreterlik ve Başkanlık misyonları, federasyonlarda Yönetim Kurulu Üyeliği, Divan Üyeliği, Genel Konsey Delegesi ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.

12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde İstanbul 2. ilçeden milletvekili seçildi. 24. Dönemde İstanbul, 25, 26 ve 27. Dönemlerde Rize Milletvekili seçildi.

NATO Parlamenter Asamblesi Türkiye Kümesi üyesi ve Dışişleri Konseyi Sözcüsü oldu. NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komitesi Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Doping Çaba Soruşturma Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca ve Farsça bilmektedir. 65. Hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. Evli ve 4 çocuk babasıdır. (HABER MERKEZİ)

haber-pazarcik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu