Haber

Hollanda’da ‘evde seks işçiliğine’ izin verildi

Hollanda’nın Utrecht şehrinde konut seks işçiliği ‘belirli koşullar altında’ yasal hale geliyor. Genelevler ve seks işçilerinin sokakta müşteri bekledikleri alanların kapatılmasıyla Utrecht’in 2013 yılından bu yana önemli bir yasa dışı fuhuş sorunu yaşadığı belirtiliyor.

REKLAM, İŞARETİ ASMAK YASAKTIR

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre belediye, ‘seks işçilerinin işlerini temiz, güvenli ve şeffaf bir şekilde yapmaları için’ yeni bir plan hazırladı. Yasa dışı fuhuşla mücadele kapsamında, seks işçilerinin kendi evlerinde çalışmalarına izin verilecek. Deneme amaçlı başvurular kesinlikle şartlara tabi olacaktır. Seks işçileri kayıtlı ikamet adreslerinde çalışmak için başvuruda bulunabilecek. Her adreste sadece bir seks işçisi çalışabilmektedir. Konutların giriş veya cephelerine reklam, tabela gibi eşyalar konulması yasaklanacak. Gelir sadece seks işçisine gidecek. Aracıların ortadan kaldırılması, hem insan kaçakçılığının hem de zorla çalıştırmanın önlenmesi açısından değerlidir.

Belediye meclisinin gerekli düzenlemeleri yapmasının ardından uygulamanın 2024 yılı itibarıyla hayata geçmesi bekleniyor. Deneme uygulaması 3 yıl devam edecek. Plan başarılı olursa, uygulama her zaman gerçekleşecektir. Yeni planda seks işçilerinin iş yeri kiralayabilecekleri bir veya iki küçük ölçekli yere izin verilecek. Bu alanlarda 15’ten fazla seks işçisinin çalışmasına izin vermeyecek.

‘GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE DÖNEMİN RUHUNA UYGUN OLARAK YAPILMALI’

Belediye Başkan Yardımcısı Eelco Eerenberg, Hollanda medyasına yaptığı açıklamada, Utrecht’te seks işçiliğinin zamanın ruhuna uygun olarak inançlı bir biçimde yapılması gerektiğini vurguladı. Eerenberg, seks işçilerinin kentte mesleklerini icra edebilmek için uzun süredir daha fazla yasal imkan beklediğine dikkat çekti. Hollanda Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Mücadele Vakfı, Utrecht Belediyesi’nin kararını olumlu bir adım olarak takdir etti. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu