Haber

İki Oğlunu Sevgilisiyle Öldürdü: 2 Defa Ağırlaştırılmış Müebbet

Ankara’da 10 yıl önce iki kardeşi öldürmekten yargılanan 51 yaşındaki Fahriye Güler ile sevgilisi 57 yaşındaki İbrahim Terzioğlu ve oğlu Arman Terzioğlu’nun davasında karar çıktı.

10 yıl önce, bir kayıp ihbarı yapıldı.

22 yaşındaki Oğulcan Bertan Karaoğlu ve 18 yaşındaki Özgür Çağkan Barış Karaoğlu hakkında 10 yıl önce, bir yılın ortasında kayıp başvurusu yapıldı.

O dönemde yapılan incelemelerde kardeşlere ulaşılamadı. Geçen yıl savcılığın emriyle kayıp evrakları raftan kaldırıldı. Polis, olayı çözmek için özel ekip kurdu.

2 erkek kardeşin cinayete kurban gittiğini belirleyen gruplar, çocukların annesi Fahriye Güler, sevgilisi İbrahim Terzioğlu ve oğlu Arman Terzioğlu’nu 8 Ekim 2021’de gözaltına aldı.

Anne Güler, sevgilisinin iki çocuğunu öldürttükten sonra Ayaş ilçesi Ortabereket Mahallesi’ndeki hobi bahçesine gömdüklerini itiraf etti.

Burada yapılan kazılarda iki erkek kardeşin kemikleri bulundu. Sözlerinin ardından 3 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Savcılık, soruşturmanın ardından 3 sanık hakkında ‘canavarca hisle kasten öldürme’ kabahatinden 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Mahkemede kendilerini savundular

Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Fahriye Güler, İbrahim Terzioğlu ve Arman Terzioğlu ile tarafların avukatları katıldı. Sanık İbrahim Terzioğlu hazırlık aşamasındaki sözünün değiştirildiğini öne sürerek mahkeme önündeki savunmasının dikkate alınmasını talep etti. Terzioğlu, suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Sanık Arman Terzioğlu da savcının iddianameyi mütalaa olarak sunduğunu öne sürdü, “İddianamede de mütalaada da lehimize olabilecek delillere yer verilmedi. Herkes benim başından beri suçsuz olduğumu biliyor, bu nedenle beraatimi istiyorum.” söz konusu.

Anne Fahriye Güler ise çocuklarının kendisine şiddet uyguladığını belirterek bu durumu sevgilisi İbrahim Terzioğlu’na anlattı. Olay günü İbrahim’in getirdiği uyku hapını Barış’a verdim ama kafasına demirle vurmadım. Çocuğun öldürüldüğünü keşif sırasında öğrendim. Cani bir hisle Barış’ı öldürttüğüm ifade edilse de bunu kabul etmiyorum. Diğer oğlum Oğulcan 16 Şubat 2010’da evden ayrıldı, ondan bir daha haber alamadım, vefatına dair bir bilgim yok.terimleri kullandı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İbrahim Terzioğlu’na “iki kardeşi kasten kasten öldürmek” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, anne Fahriye Güler’e “cinayete azmettirme” suçundan 48 yıl, Arman’a ise 48 yıl hapis cezası verdi. Terzioğlu, Özgür Çağkan Barış Karaoğlu’nun öldürülmesine yardım ettiği için. 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu