Haber

Fenerbahçe Genel Kurulu’nda kavga mı çıktı? Fenerbahçe Genel Kurulu’nda neden kavga çıktı, sebebi nedir?

Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul toplantısında açıklamalarda bulundu. Koç’un konuşması sırasında salonda kargaşa yaşandı. Kongre üyelerinin anlaşmazlığı nedeniyle genel heyete orta yol verildi. Ortadan sonra Koç, konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Peki, Fenerbahçe Genel Kurulu’nda bir kargaşa mı yaşandı? Fenerbahçe Genel Kurulu’nda arbede neden çıktı, sebebi ne?

FENERBAHÇE GENEL KURUL’UNDA MÜCADELE Mİ ÇIKARILDI?

Ali Koç’un konuşması sırasında bir grup üye arasında kavga çıktı. Divan Başkanı Uğur Dündar’ın tüm uyarılarına rağmen olaylar durulmadı. Fenerbahçe Lideri Ali Koç olaylar nedeniyle konuşmasına devam edemezken Dündar, genel kurula orta 15 dakika süre verdi. Ortaların bitiminden sonra kürsüye çıkan Koç, uzun süre ayakta alkışlandı. Koç, yaptığı ilk açıklamada, “Eski kulüp çalışanlarının orada bulunması da anlamlı ve tesadüf değil” dedi. Söz konusu.

Fenerbahçe Lideri Ali Koç’un açıklamaları şöyle:

“SÖYLENECEK ÇOK ŞEYİN MEŞRUİYET PAYI YÜKSEKDİR”

“Bugünkü toplantıdan alınacak çok mesaj var. Verilecek çok mesaj var. Bu mesajları nasıl kullanacağız? Önemli olan bu. Bugün düzen biraz karışık oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dündar karar vermiş 40 kişi daha konuşacak onları da dinlemek için sabırsızlanıyorum canı sıkıldı söyleyecek sözü var.

“SAMANDIRA’DAN PETROL GİDİYORSA, FUTBOL BAŞARISI DEĞERLİYSE”

Metin Sipahioğlu, Fenerbahçe’nin çıkarlarını düşünen biri. Rakamları açıkladı, eski lider de açıklama yaptı. Altın bulursan petrol çıkar Samandıra’dan… Futbolda başarı yoksa hiçbir şeyin değeri yok. Senin tarafında olsaydım, seninle aynı fikirde olurdum.

“ZAMAN AYIRMAK ZORUNDAYIZ”

3 Haziran 2018’den bu yana aksilikler yaşadık. 3 Haziran 2018 euro 4,53… 17 Haziran 2023 euro yüzde 471 değer kaybetti, Türk Lirası. Bu da satın alma gücümüzün düştüğü anlamına geliyor. Kur inanılmaz yükseldi. Futbolda vergiler arttı. Biletler, kombine gelir kaynakları en değerli gelirlerimizdir. Yüzde 300 artışın nereden geldiğini bilmiyorum. Yüzde 300 zam diye bir şey yok. Diğer kulüpler gibi biz de artırmak zorundayız.

“YAYIN GELİR SÖZLEŞMESİ DEĞİŞTİ”

TFF’nin ihaleye fesat karıştırdığı söylenebileceği için yayın geliri sözleşmesi değişti. Yayıncıya kızmıyorum. 41 milyon dolar alan Fenerbahçe, 10-12 milyon dolar civarında naklen naklen gelir elde ediyor.

“UEFA BİLE BUNU ANLAMAK ZOR”

2015 yılında stadyum isim sponsorluğu için alınan 90 milyon doların 72 milyon doları mahsup edilmiş, 26 milyon doları borçlar için kullanılmış, kalanı o dönemde harcanmıştı. Borç 386 Milyon Euro’ya düştü. Ama taşıyamayız. Yeniden yapılanma için ödeme yapılması da mümkün değildir. TL bazında borç 3,2 milyar TL’den 7 milyar 686 milyon TL’ye çıktı. UEFA bile bunu anlamakta güçlük çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu