Teknoloji

Diablo Evrendeki Melekler veya Şeytanlar Olmayan En Güçlü 10 Varlık

Diablo 4’ün piyasaya sürülmesiyle birlikte oyuncular kendilerini yeniden Diablo evrenine adadılar. Sürükleyici yapısı ve geniş evreni ile Diablo, oldukça ilgi çekici karakterlere ev sahipliği yapıyor.

Bu listede, melek veya iblis olmayan en güçlü 10 Diablo varlığını listeliyoruz. Listede olmayan veya listede olmayan varlıkları yorumlarda belirtebilirsiniz.

1. Anü

Hakkında çok az şey bildiğimiz Anu, yaratılan ilk varlık olarak kabul edilir. Anu saf bir formu takip etmek istediği için tüm karanlığı kendisinden uzaklaştırır ve Tathamet ortaya çıkar. Sonsuz bir savaş içinde olan bu iki varlığın yaratılışın temel taşlarını attığını söyleyebiliriz. Oyunda Anu’nun evrenin ötesinde bir yerde olduğu söyleniyor.

2. Bağışlama

Kötülüğün temsili olan Tathamet, yukarıda da belirttiğimiz gibi aslen Anu’nun bir parçası olarak biliniyordu. Aynı zamanda yaratılıştaki ikinci varlık olarak, Anu ile aynı güç seviyesinde olduğu düşünülmektedir. En saf haliyle şer olan bu varlık, kozmosun saf şerrini omuzlamayı başarır.

3. Trag’Oul

‘The Forever Person’ olarak da bilinen Trag’Oul, The High Heavens ve Burning Hells arasındaki dengeyi koruyan bir karakterdir. Rathma rahipleri, Trag’Oul’u yaradılışın unsurlarından biri olarak kabul eder. Bunun için toprağı, ateşi, havayı, suyu ve zamanı temsil eden beş kenarlı bir motif kullanırlar.

4. Nefalim

İnsanlığın atası olarak bilinen Nephalem, melek ve şeytanın çocukları mertebesini taşır. Ancak melekler ve şeytanlardan farklı olarak içlerinde farklı bir ruh taşıdıkları düşünülmektedir. Ölümsüzlük sayesinde nesiller boyu hayatta kalmayı başardı. Yeni dönem Nephalem soyu artık eskisinden daha zayıf ve kırılgan yapısıyla biliniyor.

5. Su

Esu, eski bir Nephalem olarak bilinir. Ağır meditasyonla ateşin, toprağın, fırtınanın ve suyun güçlerini inanılmaz derecede kullanabilir hale geldi. Eskiler var olduktan çok sonra, Zann Esu klanı gibi müritler ortaya çıkmaya başladı. Onu bir tanrı olarak gördüler ve güçlerine taptılar.

6. Tyrael

Kadim bir başmelek olan Tyrael, içindeki saf gücü kontrol edecek kadar bilen bir varlık olarak görünür. Aslen bir ölümlü olan bu karakter, hâlâ El’druin adlı ikonik kılıcını kullanarak kötülükle savaşmaya yeminlidir.

7. Find-Kathos

Barbar kabileleri örgütleyen ve onların başı olarak tanınan Bul-Kathos, ölümsüz bir kral olarak anlatılır. Eski ve Nephalem soyundan biri olarak bilinen karakter, sonraki Nephalem nesillerinin giderek zayıflamasının en değerli nedeni olarak kabul ediliyor.

8. Aydan

Kara Gezgin olarak da bilinen Khandura’nın prensi Aidan, bir zamanlar büyük bir savaşçı olarak biliniyordu. İlk Diablo oyunundan üçüncü oyuna uzanan bir yolculuğu olduğunu hepimiz biliyoruz. Aile içindeki maceralar, seyahatler ve entrikalardan sonra karakterde nasıl bir güç yozlaşmasıyla karşılaştığınızı anladık.

9. Zoltun Kulle

Horadrim’in kurucularından biri olan Zoltun Kulle, aynı zamanda ruh taşlarının bilinen ilk koruyucusu olma unvanına da sahipti. Güç arzusuna yenik düşen bu karakter, kötülüğün pençesine düşerek kara ruh taşını yaratarak büyük bir felaketi başlatmıştır.

10. Mendeln ül-Diomed

Diomedes’in oğlu Mendeln ul-Diomed, inanılmaz becerileri sayesinde Trag’Oul’un çırağı olmuştu. Necromancer yetenekleri sayesinde durdurulamaz bir karakter olma yolunda ilerleyen Mendeln ul-Diomed, Trag’Oul tarafından Öğretmen statüsüne yükseltildi.

haber-eleskirt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu