İş

Bakan Işıkhan: Tüm vatandaşlarımızın refaha ortak olmasını sağlayacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Kolay kolay yıkılmayacak sağlam ekonomik yapımız sayesinde her şeye rağmen büyümeye devam ediyoruz. Bu koşulların neden olduğu enflasyonun olumsuz etkilerine karşı hem çalışanlarımızı hem de işverenlerimizi korumaya devam ediyoruz.”söz konusu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde düzenlediği ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Çalışma Hayatı Sempozyumu’na katıldı. Işıkhan, Filistin sadece Müslümanların değil; Bunun tüm insanlığın ortak davası ve ortak vicdanı olduğunu belirterek, “Doğmamış bebeklerin katledildiği bu soykırımda asıl öldürülen insanlık vicdanıdır. Ne yazık ki hiçbir hukuk devletini tanımayan, saygı göstermeyen İsrail’in katliamlarıyla insani değerlerin yok edildiğine de tanık oluyoruz. İnsan hakları. Medeniyetin temsilcisi olarak görülen ülkeler, bugün acının ve zulmün temsilcisi haline geldi. “Münafık maskelerini takarak tüm dünyaya insan hakları konusunda ders vermeye çalışıyorlar. Geçmişten bugüne her zaman mazlumların ve mağdurların yanında yer alan bir millet olarak Gazze’nin sesi olmaya, onurlu ve adil tavrımızı korumaya, zulme karşı durmaya devam edeceğiz.”dedi.

”ZOR GÜNLERİ GELİŞEREK ATTIK”

Işıkhan, AK Parti hükümetlerinin çalışma hayatındaki yapısal sorunların çözümüne yönelik önemli adımlar attığını belirtti. “Son yıllarda birçok ülkenin kolay kolay atlatamadığı bu zor günleri, salgın hastalıklar, yangınlar, depremler ve beraberinde gelen küresel mali krizler gibi, büyüyerek ve gelişerek aştık. Kolay çöküyor, her şeye rağmen büyümeye devam ediyoruz.Bu koşullar “Hem çalışanlarımızı hem de işverenlerimizi enflasyonun olumsuz etkilerine karşı korumaya devam ediyoruz.”söz konusu.

Işıkhan, gençlere yönelik politikalara çok zaman ayırdıklarını kaydetti. “Bu anlamda bakanlık olarak genç istihdamı, özellikle nitelikli iş gücü yetiştirme konusunda değerli çalışmalar yürütüyoruz. Gençlerimizi geleceğe umutlandıran her türlü çalışmanın içinde yer almaya ve gerekli tüm çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Bizi ilgilendiren konularda fedakarlık yapıyoruz. Gençlerimizin eğitimli, düşünen, donanımlı ve nitelikli bireyler olmasını istiyoruz. Ayrıca geleceğin güçlü Türkiye’sinin gelişmesine katkı sağlayacak akademi camiamıza ve gençlerimize teşekkür ediyorum. çalışan, üreten, uygulayan, sonuç alan ve değere dönüştüren kardeşlerimiz.Bakanlık olarak paydaşlarımızla ortak yürüttüğümüz aktif işgücü programlarımız, teşvik ve desteklerimiz, özellikle kadınlarımız ve gençlerimiz ile çalışıyoruz. yönelik projelerle sizleri desteklemeye devam ediyoruz.dedi.

”Asgari Ücret Konusunda Farklı Görüşümüz Yok”

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç da Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde toplanacağına işaret ederek, “Asgari fiyat görüşmelerinde her zaman masada olmaya önem verdik. Son 4 yılda 6 Asgari Fiyat Tespit Komitesi toplantısı yapıldı. TİSK olarak her zaman masada olduk, olmaya da devam edeceğiz. Son 6 asgari fiyatın hepsine imza attık. Hiçbirinde karşı görüşümüz yok. Ne kadar memnunuz. “Bu çalışmalarımızla geçen yıl çok önemli bir yapısal reformu hayata geçirdik. Asgari ücret üzerindeki vergi yükü 2022 yılı itibarıyla kaldırılarak, tüm çalışanların gelirlerine taban fiyata kadar vergi muafiyeti sağlandı. Bu gelişme Türk çalışma hayatı açısından çok önemli.”söz konusu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu