Haber

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Adana’daki deprem bölgesinde incelemelerine devam etti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana’daki deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun eşlik ettiği Bakan Kirişci, Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi’ndeki Zeray Apartmanı enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. yetkililer.

Kirişci, gazetecilere, yüzyılın depremi olarak nitelendirilen sarsıntıları doğudan batıya, kuzeyden güneye herkesin hissettiğini söyledi.

1939 Erzincan Depremi’nin yakın tarihin en büyük depremi olarak bilindiğini hatırlatan Kirişci, şöyle devam etti:

“Ama şu anda bu deprem, özellikle 04.17’deki depremden sonra, 13.24’teki ikinci farklı depremle çok büyük bir boyut kazandı. Böyle bir sarsıntının yaraları elbette ağır ama şu var ki: Türkiye olarak biz hep birlik olduk, beraber olduk.Devlet ve millet kucaklaştı.Bunun acısını bir an önce dindirmek ve mağdur olan her bir kardeşimize ulaşmak için canla başla çalışan AFAD başta olmak üzere, gönüllü teşkilatlarımız, herkes, vatandaşlarımız Enkaz altında büyük çaba harcıyoruz” dedi.

“Adana’da 188 vatandaşımız hayatını kaybetti”

Bakan Kirişci, söz konusu depremin Türkiye’nin de ötesinde hissedildiğini ve Suriye, Lübnan, İsrail, Ürdün gibi ülkelerin etkilendiğini söyledi.

Yüzölçümünün yüzde 13’üne tekabül eden Türkiye’de yaklaşık 12,5 milyon kişinin yaşadığı bir coğrafyada depremlerin büyük tahribata yol açtığını kaydeden Kirişci, şunları kaydetti:

“Genellikle deprem oluyor ve çevre illerden hemen yardıma geliyorsunuz. Ancak öyle bir şok ki çevre illerin hepsi sizden daha ağırını yaşadı. Bu olayla tarif edilemeyecek bir şok. İçeri girenler. ikinci depremle evlerini mesela Adana diyelim 4 İkinci depremde bina yıkıldığı için girilmemesi gerektiği halde yıkılan bina sayımız 11’e çıktı. millet olarak bu depremin yaralarını saralım.Adana’da bu depremde an itibariyle 188 vatandaşımız hayatını kaybetti.İnşallah şehit olmuştur.Yaralı.Sayı 3 binin üzerindedir.”

Vahit Kirişci, Adana’daki sağlık kurumlarının başta Hatay olmak üzere bölge illerinden gelen yaralılara da hizmet verdiğini belirtti.

Adana’nın kalbini ve hastanelerini açtığını belirten Kirişci, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda devletin ve milletin bütün imkanları seferber oldu. Adana olarak bu 10 ilin depremini en az hissedenlerden biri biziz. Çünkü ikinci sırada Antakya, özellikle de Kahramanmaraş, Adıyaman. yine üçüncü sırada.Gaziantep’in acıların çok olduğu ilçeleri var.Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa, Osmaniye’miz, kısmen Kilis… Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.Umutlarımızı yitirmedik. 1 saat önce canlı olarak çıkardığımız enkaz altında kalan vatandaşlarımız oldu. Bu bizi tekrar motive ediyor. Moralimizi düzeltiyor. Temennimiz bu sayıların artması. Yani kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı artacak.”

mazgirt-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu