Haber

Sünger Şehir İzmir projesinde sıra kırsala geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklıkla mücadele vizyonuyla şekillendirdiği Sünger Şehir İzmir projesinin kırsal ayağı olan “Küçük Menderes Ovası Yağmur Suyu Hasadı” etüdünün hazırlıkları tamamlandı. Proje yarın Ödemiş’te kamuoyuna tanıtılacak.

“Başka Bir Su Yönetimi Mümkün” vizyonuyla hazırlanan Sünger Şehir İzmir projesinin kırsal ayağı olan ve Tunç Soyer’in yağmur suyu hasadı çalışmalarını genişleten “Küçük Menderes Ovası Yağmur Suyu Hasadı” çalışmasında hazırlıklar tamamlandı. , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Proje yarın saat 13.30’da Ödemiş’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından tanıtılacak.

Soyer: “Çiftçimizle birlikte yapacağız”
Başkan Tunç Soyer, kuraklık ve yoksullukla mücadele için “Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek “Başka Bir Su Yönetimi Mümkün” anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, “Küçük Menderes Ovası yağmur suyu hasadı projesini gerçekleştireceğiz, Sünger Şehir İzmir projemizin kırsal ayağını oluşturan çiftçilerimizle birlikte Küçük Mahalle’de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini ve gıda güvenliğini sağlamak için su krizinin çözümüne katkı sağlayacak kapsamlı bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Menderes Ovası.”

Proje ile üreticilerin elektrik maliyetleri düşecek
Proje ile ovaya düşen yağmur sularının yağmur suyu hasadı ile buharlaşmadan depolanması ve yer altı sularının tekrar doldurulması amaçlanıyor. Proje, yeraltı suyu seviyelerinde değerli artışlar sağlayacaktır. Böylece çiftçi ve üreticilerin elektrik maliyetleri düşecek ve milyonlarca lira tasarruf edilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

inhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu