Ekonomi

Soruşturmada bazı yaş maya firmalarına ceza istendi

Rekabet Kurumu, bazı firmaların maya üretim-dağıtımında fiyat belirlediği, aracı ve müşteri paylaşımı yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında bugün toplandı.

Toplantıda konuşan soruşturma komitesi temsilcisi, 24 şirket hakkında 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerini belirlemek için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yetkili, ilgili madde ile ‘mal veya hizmet piyasasında rekabeti önleme, bozma veya kısıtlama amacı taşıyan veya buna neden olan veya olabilecek teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve davranışlarının’ bu etki’ yasaklanmıştır.

Bir şirket anlaştı

Araştırmacı, bu şirket hakkındaki soruşturmanın Lesaffre Turquie Mayacılık Üretim ve Ticaret AŞ ile uzlaşma süreci sonunda sonlandırıldığını kaydederken, talep edilen ve cezalandırılmayan şirketleri sıraladı.

PAK MAYA’ya ceza yok

Yetkili, ilgili maddeyi ihlal ettiği için MAURI MAYA hakkında idari para cezası talep ederken, başka bir yapımcı PAK MAYA’nın kanunları ihlal etmediğinin belirlendiğini kaydetti.

Yaş maya dağıtımı yapan bazı firmalardan ceza istendi.

Yaptırım uygulanan şirketler ise şöyle: ADATEPELER, BARUT BESİN, BATUĞ, ÇINAR BESİN, DELİCE TURKA, GÜLDEMİRLER, HAMRA, HASKAT BESTINE, KILINÇOĞLU, MAGPA, MOTUS, MURATLAR, ÖZTÜRK ve SHK BESİN.

İhlal etmediği tespit edilen firmalar ise şöyle: ÇİZE, GÜÇBİR, OLUŞUM, ORKİDE, ÖZPAK DENİZLİ, ÖZPAK AŞ ve ULUDÜZ.

Toplantıda şirketler sözlü savunma yaptı.

devrekanihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu