Haber

Nevşehir Belediyesi’nde kentsel dönüşüm için geri sayım

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGHFA)
Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Projenin ilk uygulama alanında geçen yıl eylül ayında yıkım çalışmalarına başlamayı planladıklarını ancak bu bölgede yaşayan vatandaşların talebi üzerine Haziran 2024’e ertelediklerini belirten Savran, şöyle konuştu:

“Başkanlığa başladığımda bu konunun neden çözülemediğini, yıllardır bu konunun konuşulduğunu ve neden önlem alınmadığını araştırdığımızda, hak sahipleriyle anlaşmaya varılmasında sıkıntı yaşandığını gördük. Uzun araştırma ve analizlerden sonra bu sorunu nasıl aşacağımızı belirledik. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzde bir ekip oluşturduk ve bu ekip, kentsel dönüşüm yapan illeri, büyük ilçeleri, kentsel dönüşüm projelerinde çalışan ve orada iş alan müteahhitleri ziyaret ederek bu sorunu çözecek bir yöntem geliştirdi. Bu sistemi metrekare yöntemi mutabakat formülü olarak özetleyebiliriz. Allah’a şükür bu teknik inanılmaz hızlı sonuç verdi ve 4-5 ay içerisinde yeni adliye binasının arkasındaki adada 400’e yakın bağımsız birim ile yaklaşık 400 ünitelik alanda yüzde doksanlara varan bir anlaşmaya vardık. 20 Temmuz Mahallesi sınırları. Geriye kalan yüzde onluk kısmın kamulaştırma yoluyla çözülmesi için süreçlerimiz devam ediyor. Planımız Kasım ayı sonunda buradaki eski evlerin yıkımına başlamak ve Ocak ayında yapılacak yeni evlerin ihalesine çıkmaktı. Ancak geçenlerde ekim ayında ihbarda bulunduğumuz bölgede yaşayan vatandaşlarımız beni ziyarete geldi. Konut bulamadıklarını, kışın sıkıntı yaşayacaklarını, bu yıkım çalışmasının bir süre ertelenmesi gerektiğini söylediler. “Değerlendirmelerimiz sonrasında vatandaşlarımızın haklı talebini dikkate alarak bunu haziran ayına erteleme kararı aldık.”

Hiçbir projeye seçim odaklı yaklaşmadıklarını, tüm projelerde vatandaşın huzurunu ve memnuniyetini ön planda tuttuklarını vurgulayan Önder Savran, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bakın burada çok önemli bir noktaya değinmem gerekiyor. Eğer derdimiz seçim olsaydı sanayi mağazalarının yerlerini açıkladığımızda ‘seçim yatırımı’ ile suçlanırdık. Eğer bu kentsel dönüşüm sorunuyla ilgili kaygımız seçim olsaydı, küçük bir grup vatandaşımızın haklı talebini görmezden gelip, adeta gösteri yapmak ve ihalesini yapmak için orada yıkımı başlatırdık. Ancak hiçbir vatandaşımızın rahatını bozamayız ve bir oy için vatandaşlarımızın zor durumda kalmasına sebep olamayız. Seçim sonrasına ertelensin ama vatandaşlarımız mutlu olsun, içleri rahat olsun ve bize hakkını versinler. Bu yüzden hiçbir zaman seçim çerçevesinde düşünmüyoruz. Bizim işimiz Nevşehir’in çözülemeyen sorunlarını çözmek. Bu arada seçimler gelir geçer. Kendimize sonuç sözü veriyoruz. Allah izin verirse bu amaçla yaptığımız çalışmaların sonuçlarını bu misyonun başında göreceğiz. Allah izin verirse başlattığımız projeler ve hızlandırdığımız çalışmalar açıldığında görevde olacağız. Özetle bizim seçimle işimiz yok. Bizim derdimiz vatandaşa hizmet etmektir.”

aziziyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu