Haber

Metiner: “Türk kardeşlerimiz PKK-HDP’ye bakıp Kürtleri onlardan ibaret sanmasınlar”

Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER) Genel Başkanı Mehmet Metiner, Türkler ile Kürtler arasında hiçbir sorun olmadığını belirterek, “Bu devlet hepimizin devletidir. Kürtlerin onlardan ibaret olduğunu zannediyorlar.HDP-PKK’nın Kürt temsili üzerinden tekçilik yapıyor, “Kürtler tek tip değil” dedi.

Bir dizi toplantıya katılmak üzere Mersin’e gelen DEMBİR-DER Genel Başkanı Mehmet Metiner, basın mensuplarıyla görüştü. Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Mehmet Metiner, demokrasi ve birliğin kendileri için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Herkes için demokrasi isteyen bir dernek olduklarını ifade eden Metiner, “Biz demokrasi içinde yaşayarak ve ortada barış içinde yaşayarak birliği gören bir derneğiz. Demokrasiyi derinleştirmeye ve gerçekleştirmeye çalışan bir anlayışın temsilcileriyiz. Birimiz eksikse hiçbirimiz tam değiliz diyen bir anlayışın temsilcileriyiz.Biz Kürt değiliz.Aynı anda Türk’üz, Laz’ız, Çerkez’iz, Arap’ız, Zaza’yız.Birlikte Türkiye’yiz.Ama biz beraberiz. Farklılıklarımızla Türkiye.Birliğimizin ancak farklılıkları reddeden değil kabul eden anlayışlarla sağlanabileceğine inanıyoruz.Devletimizin bekasını önemsiyoruz ama devletimizin bekasının ancak demokratik temeller üzerine kurulabileceğine inanıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin birliğini çok önemsiyoruz ama bu birlikteliğin ancak farklılıkların kabulü ile mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Biz birbirimize eşitiz. Sizsiz olmaz” dedi.

“HDP-PKK, Kürt temsili üzerinden tekçilik tezi kurmamalı”

Ülkede yaşayan herkesin aynı zamanda bu ülkenin de sahibi olduğuna dikkati çeken Metiner, “Biz kardeşliğe ve birliğe çok önem veririz. Demokratik bir devletin ayrıcalıklı vatandaşı olamaz. Demokratik bir devletin ayrıcalıklı vatandaşı olmaz. Bütün vatandaşlar eşittir. Kürtler üzerinden kurulan bir tuzağı bozmak için yola çıktık.Kürt ve Türk kardeşlerimize şunu hatırlatmak istediğimiz açıktır.Sizi birbirinize düşürmek isteyenlere aldanmayın.Eğer birbirinizle kavga ederseniz. yoksa devletimizin gücü heba olur bu devlet bizim devletimiz türk kardeşlerimiz pkk- hdp’ye bakıp kürt diyorlar hdp-pkk kürt temsili üzerinden tekçilik tezi yapmasın kürtler tek tip değil Kürtler çeşitlidir.Biz bu ülkenin Kürtleriyiz.Biz bölmeye değil bütünleşmeye çalışan Kürtleriz.Şiddetin ve terörün her türlüsüne karşıyız” dedi.

“Kürt sorununu Recep Tayyip Erdoğan çözdü”

Kürtler ile Türkler arasında bir sorun olmadığını vurgulayan Metiner, “Hedef kitlemizin Kürtler olması değerlidir. Çünkü Kürtler bu ülkede yıllardır varlığı inkar edilen bir halktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Meydanı’nda konuşarak Kürt sorununu çözdü.Bunu inkar eden,Kürt dilini yasaklayan,Kürtlere amansız bir baskı politikası uygulayan bir devletimiz yoktur.Kürtçe artık kamusal alanın bir modülü haline gelmiştir. bu ülkede tıpkı bizim türkçemiz gibi artık devletimizin de kürtçe kanalı var ülke bölündü mü yok yok başörtüsü yıllarca ideolojik bir sembol oldu kabul ettiler bugünün kamuoyu herkes ıssız bir yerde huzur içinde yaşıyor .Bugün devletimiz artık eski noktasında değil.Kürdü halk olarak kabul eden bir siyasi gücümüz var.Onun için dernek olarak bunu söylüyoruz.Türkiye Kürtlerin ülkesidir, Kürtlerin devletidir, Kürtlerin devletidir. Kürtlerin anavatanı P yerleşik Recep Tayyip Erdoğan herkesten önce ve daha çok Kürtlere takviye yapması gereken bir liderdir. Çünkü kimsenin konuşmaya cesaret edemediği, herkesin sustuğu bir dönemde Diyarbakır Meydanı’nda bu kardeşliği kuran, Kürtler üzerindeki her türlü baskıyı kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ülkenin Kürtleri olarak Türkiye’yi nasıl devletimiz, vatanımız olarak görüyorsak Recep Tayyip Erdoğan’ı da Cumhurbaşkanımız olarak kabul ediyor ve selamlıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu