Haber

Kırgızistan, Belarus’tan satın aldığı mobil uçaksavar füze sistemini tanıttı

Kırgızistan’ın geçen yıl Ekim ayında Beyaz Rusya’dan satın aldığı modernize edilmiş “Pechora-2BM” taşınabilir uçaksavar füze sisteminin tanıtımı Cumhurbaşkanı Sadir Caparov’un da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Kırgızistan Savunma Bakanlığı, 2022 yılında Belarus’tan satın aldığı uçaksavar füze sistemlerini ve yurt dışında tamiri yapılan “MI-8” helikopterlerini tanıttı.

Askeri poligonda düzenlenen tanıtım programına Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Japarov, Savunma Bakanı Baktibek Bekbolotov, Bakanlar Heyeti Başkan Yardımcısı ve Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçibek Tasiyev ve milletvekilleri katıldı.

Kırgız Silahlı Kuvvetleri için satın alınan tır, ambulans ve minibüslerde ayrıca bağlantı teçhizatı, çeşitli silahlar, tanksavar ve helikopter mühimmatı, istihkam teçhizatı, keskin nişancı tüfeği, tabanca, el bombası ve roketler gösterildi.

Caparov, tüm teçhizatı inceledikten sonra yaptığı konuşmada, ülkenin bağımsızlık tarihinde ilk kez “Pechora-2BM” taşınabilir uçaksavar füze sistemlerinin satın alındığının altını çizdi.

Dünyada hızla değişen uluslararası duruma dikkat çeken Caparov, günümüzde farklı bölgelerde silahlı çatışmaların boyutlarının ve sonuçlarının farklılık gösterdiğini söyledi.

Sadir Caparov dedi ki:

“Bilgi savaşı ve propagandanın yanı sıra diğer silahlı mücadele yöntemleri de hakimdir. Mevcut durum, ulusal güvenliğin sağlanması alanında devlet politikasının daha da güçlendirilmesini gerektirmektedir. Askeri politikamızı, bunu sağlamak için silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesi ilkeleri üzerine inşa ediyoruz. ulusal güvenlik ve artan savunma yeteneği.”

Cumhurbaşkanı Caparov, Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerinin gerekli tüm silahlarla donatıldığını da sözlerine ekledi.

Kırgızistan Savunma Bakanı Baktibek Bekbolotov, geçen yıl Ekim ayında Belarus’tan Pechora-2BM uçaksavar füze sistemi satın aldıklarını açıklamıştı.

haber-canakci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu