Teknoloji

Japonya’nın gizemli ‘deniz kızları’ hakkında beklenmedik yeni keşif

Bilim adamlarının yakın zamanda hayvan modüllerinden yapılmış tüyler ürpertici bir manken olduğunu keşfettikleri asırlık mumyalanmış “denizkızı” hakkındaki yeni bulgular, bu mumyanın sanıldığından daha tuhaf olduğunu ortaya koyuyor.

2022’de araştırmacılar, Okayama Eyaletindeki bir Japon tapınağında mühürlü bir ahşap kutunun içinde yatan yaklaşık 30 santimetre uzunluğunda bir “deniz kızı” keşfettiler. O zamanlar araştırmacılar buldukları nesnenin, kafası kesilmiş bir balığın gövdesine dikilmiş bir maymunun gövdesinden ve kafasından yapıldığını düşünüyorlardı.

Japon mitolojisinde Ningyosen ( İnsan kafasına sahip balık benzeri bir yaratık, hastalıkları iyileştirmeye ve yaşamı uzatmaya yardımcı olduğu söylenir. 40 yılı aşkın bir süre önce, şövalyeyi anımsatan bu garip melez, bir kutuya konulmadan insanların ibadet etmesi için tapınaktaki cam bir vitrinde sergileniyordu. Mumya kutusunun içindeki bir mektup, bu örneğin 1736 ile 1741 yılları arasında bir balıkçı tarafından yakalandığını iddia etse de, muhtemelen on yıllar sonra, insanların sağlıklarını iyileştirmek veya daha uzun yaşamak istedikleri zamandı. zengin insanlara satış yapmak için bir aldatmaca olarak yaratıldı.

Japonya’daki Kurashiki Bilim ve Sanat Üniversitesi’nden (KUSA) araştırmacılar, 2022 Şubatının başlarında, tapınak rahiplerinin izniyle. Deniz kızının röntgen ve CT (bilgisayarlı tomografi) taramasıRadyokarbon tarihlemesi, elektron mikroskobu ve DNA analizi gibi bir dizi teknik kullanarak onu incelemeye başladı. Aslında ilk bulguları, bu denizkızının neyden yapıldığı hakkında bir fikir verdi.

Ancak nihai raporda, denizkızı hakkında ortaya çıkardıkları şey tahmin ettiklerinden çok daha garipti.

Maymun vücudu değil

Sonuçlar, denizkızının vücudunun bir maymuna ait olmadığını, bunun yerine kumaş, kağıt ve pamuktan yapıldığını ve ortasından beline kadar uzanan metal iğneler olduğunu gösterdi.Ayrıca kum ve odun kömürü karışımından yapılmış bir macunla boyandı.

Gövde, diğer hayvanlardan toplanan bileşenlerle kaplandı. Muhtemelen kirpi balığına ait balık derisi ve göğüs kılı, kolların, omuzların, boynun ve yanakların örtülü kısımları. Denizkızının çenesi ve dişleri de muhtemelen yırtıcı bir balıktan, pençeleri ise keratinden yapılmıştı, yani muhtemelen gerçek ama kimliği belirsiz bir hayvana aitti. Denizkızının alt yarısı da bir balıktan alınmıştır.

Araştırmacılar, deniz kızından herhangi bir rastgele tam DNA tespit edemediler, ancak pulların radyokarbon tarihlemesi, bunun 1800’lerin başına kadar uzanabileceğini gösterdi.

Araştırmacılar, yeni analizin, denizkızının büyük olasılıkla insanları Ningyos’un ve iddia edilen adaptasyon yeteneklerinin gerçek olduğuna ikna etmek için yaratıldığını öne sürdüğünü yazıyor. Ancak bu sahte varlığın ortaya çıkışı, sanıldığından çok daha fazla çaba gerektirdiğini göstermektedir.

Japonya’da 14 “denizkızı” daha varve ekip bu numuneleri yeni testlerle karşılaştırmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu