Haber

İstanbul Merkezli 4 İlde Organ Kaçakçılığı Operasyonu: 9 Gözaltı

İSTANBUL merkezli 4 ilde geçersiz belge düzenleyerek organ ticareti yaptıkları belirlenen zanlılar hakkında operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 6’sı tutuklandı.

İngiliz uyruklu Mohammet Salem H., geçen yıl eylül ayında İstanbul’da özel bir hastaneye giderek yakın arkadaşı Beyhan B.’nin böbreğini kendisine bağışlayacağını söyledi. Bunun üzerine ikiliden belgeler alındı ​​ve bu belgeler hastanenin etik kuruluna gönderildi. Etik kurulu tarafından yapılan soruşturma uyarınca böbrek alıcısı Mohammet Salem H. ve Beyhan B. teknik olarak takibe alındı. Yapılan araştırmalarda, Muhammed Salem H. ile Beyhan B.’nin Mehmet Abdullah O. ve Hamza T. tarafından tanıştırıldığı, İngiltere’den böbrek nakli için gelen hastane çalışanı Dilek Ş.’nin, Salem H. ile sabah saatlerinde buluştuğu belirlendi. havaalanına götürüp otele yerleştirdi. Bunun üzerine Göçmen Kaçakçılığı ve Harcama ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerine konu hakkında bilgi verildi.

Polis, organ nakli için düzenleme yaptıkları belirlenen Mehmet Abdullah O. ve Hamza T.’yi fiziki ve teknik olarak takibe aldı. Yapılan çalışmalarda hastane çalışanı Dilek Ş. ve Mehmet G.’nin de örgüt ağında olduğu belirlendi. Ayrıca ekiplerin, yine hastane çalışanı İlyas Ç.’nin, Salem H.’yi ‘Dosyanızı etik kuruldan geçireceğim’ diyerek 5 bin dolar dolandırdığı belirlendi.

ANTALYA’DA ULAŞIM YASAK

Ekipler, organizasyon sorumlusu ve organizatörü olduğu belirlenen Mehmet Abdullah O. ile böbrek hastası Ece Ü.’yü görmek için Antalya’ya gitti. ve böbrek donörü Mehmet K.’nin, bu kişilerin Antalya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Eylül ayında düzenlenen etik kurula katıldığı öğrenildi. Zanlıların etik kurul toplantısında böbrek alıcısının babası Ece Ü., Fehmi Ü. ve donör Mehmet K. arkadaş olarak kaba bir şekilde nakil yapmaya çalışıyor. Ekipler daha sonra Antalya’daki ilgili polis birimine başvurarak kaçak transferin gerçekleşmesini engelledi. Bu arada İstanbul polisi organ nakli şebekesini dağıtmak için çalışmalarını sürdürdü.

BAĞIŞÇI BELİRLEDİLER, HASTA HAYATINI KAYBETTİĞİNDE NAKİL ALINMADI

Çalışmalar sürerken, organizasyon yöneticisi ve organizatör Mehmet Abdullah O.’nun organ naklinde organ bağışçısı olması için Mehmet M. isimli bir kişi ile farklı bir konuda anlaştığı, ancak hayatını kaybetmesi sonucu anlaşıldı. Alıcı, naklin gerçekleşmediği anlaşıldı. Çalışmalar kapsamında yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda tespit edilen zanlıların yakalanması için 10 Mayıs’ta İstanbul, Gaziantep, Adana ve Antalya’da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda örgüt üyeleri İlyas Ç., Dilek Ş. ve Mehmet G. İstanbul’da, Ece Ü, Fehmi Ü. ve Mehmet K., Antalya’da örgüt yöneticisi Mehmet Abdullah O. ve örgüt üyesi Mehmet M., Gaziantep’te örgüt yöneticisi Hamza T. ve Adana’da gözaltına alındı. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında örgüt yöneticisi Mehmet Abdullah O., Hamza T., örgüt üyesi Mehmet M., Mehmet G., İlyas Ç. ve Dilek S. tutuklanırken, donör Mehmet K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böbrek alıcısı Ece Ü. ve babası Fehmi Ü. Sözlerinin ardından serbest bırakıldı.

ovacik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu