Haber

İsrailli aşırı sağcı milletvekili, Meclis’te Arap partisi milletvekillerine hakaret etti

İsrail aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi Milletvekili Almog Cohen, Arap milletvekillerinin çoğunlukta olduğu Ortak Liste Partisi milletvekillerine “koyun” diyerek hakaret etti.

İsrail Parlamentosu’nun Pazartesi günü Benjamin Netanyahu hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemesinin oylandığı oturumunda aşırı sağcı Cohen’in sözleri tartışma yarattı.

Cohen o anları kaydetti ve kendi sosyal medya hesabında yayınladı.

Cohen, paylaştığı videoda Cassif’in bu duruma tepki göstermesi üzerine Arap milletvekillerinin çoğunluğunu oluşturduğu Ortak Liste Partisi’nden Offer Cassif’i ıslık çalarak ve birtakım sesler çıkararak taciz etti ve “Onlarla kendi dilinizde konuştuğunuzda. , seni anlıyorlar. Onlara koyun demelisin.” der gibi görünüyor.

Bu arada Ultra Ortodoks Partisi lideri Aryeh Deri’nin Cohen ile güldüğü dikkat çekiyor.

Daha sonra Ortak Liste Partisi’nden Arap Milletvekili Ahmed Tiybi’yi hedef alan Cohen, “(Tybi) Bu doktor ama ben ona köpeğimi bile emanet etmem” dedi. Terimleri kullanıyor gibi görünüyor.

“Koyun bile değiller, insan değiller”

Olayın ardından İsrail basınına açıklamalarda bulunan Cohen, Ortak Liste Partisi milletvekillerinin yaptığı açıklamalar nedeniyle özür dilemeyeceğini söyledi.

Cohen, “Onlar terör destekçileri. Amacım onları gücendirmek, ne yaparsam meşru,” dedi. söz konusu.

Cohen, İsrail’in “Kanal 12” televizyonuna yaptığı açıklamada daha da ileri giderek, “Onlar hain. Söylediklerim belki yersiz olabilir ama koyun bile değiller, insan değiller. Hayatlarını mahvedeceğim.” dedi.

Arap milletvekilinden tepki

Bunun üzerine Ortak Liste Partisi milletvekilleri Cohen’e tepki gösterdi.

Ortak Liste Milletvekili Tybi, İsrail Parlamentosu TV’ye Cohen’in tıknaz fiziğine işaret ederek, “Boynunuz yoksa, oksijen beyninize yavaş gider. Sorun burada,” dedi. ifadeleri kullandı.

Tıybi, Cohen’in de üyesi olduğu koalisyon ortağı Likud Partisi Meclis Başkanı Amir Ohana’ya da “mecliste köpek gibi havlamak ya da koyun gibi melemek sorun değil” diye sordu.

Twitter, Cohen’in şiddet içerikli paylaşımını sildi

İsrail’de son seçimlerde iktidara gelen aşırı sağcı Yahudi Güç Partisi’nin Milletvekili Almog Cohen, Ocak ayında 10 Filistinlinin öldürüldüğü Cenin baskınının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Onları öldürmeye devam edin.” kelimeleri kullanmıştı.

Twitter, Cohen’in paylaşımını “platform kurallarına aykırı” olduğu gerekçesiyle sildi.

Cohen’in Tel Aviv Üniversitesi’ndeki protesto sırasında bir öğrencinin taşıdığı Filistin bayrağını yırtmaya çalışması da gündeme geldi.

Cohen’in milletvekili olduğu Yahudi Güç Partisi’nin başkanı Itamar Ben-Gvir de fanatik Yahudi yerleşimcilerle birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemek, Filistinlilere karşı silah çekmek, çadır kurmak gibi birçok tartışmalı hareketi gerçekleştirdi. evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin evlerinin önünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu