Haber

İBB Spor Okulları Gelişim Ligi’nin şampiyonları belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sports İstanbul tarafından düzenlenen ve 22 Ocak’ta eleme etabıyla başlayan Spor Okulları Gelişim Ligi, final mücadeleleriyle sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 bin seyircinin tribünlerden izlediği maçlar büyük bir rekabete sahne oldu.

‘550 ÇOCUĞUMUZU 90 FARKLI KULÜP GÖNDERDİK’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İBB Sports İstanbul Genel Müdürü İ. Gelişim Ligi’nin açılış konuşmasını Renay Onur yaptı.

Onur, işlettikleri 69 tesisin 46’sında spor okullarının bulunduğunu belirterek, “Çocukları yıl boyunca ölçüyoruz. Branşlarında başarılı olanları gelişim okullarına alıyoruz. Son 4,5 yılda 550 öğrenci gönderdik. Çocuklarımızı 90 farklı kulübe gönderiyoruz. Bazıları büyük kulüplere, bazıları milli takımlara gidiyor ve elit sporcular oluyorlar.” “Doğru yönde ilerliyor” dedi.

Ailelerin önemine değinen Onur, hayatları boyunca çocuklarının spor yapmasına destek olmaktan vazgeçmemelerini istedi.

‘ŞUBE SAYISI VE KATILIMCI ÇOCUK SAYISI ARTTI’

Onur’un ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy kürsüye çıktı.

Sports İstanbul’daki şube sayısını 7’den 18’e çıkardıklarını belirten Aksoy, “Katılımcı çocuk sayısı 20 binden 120 bine yani yüzde 600 artışa ulaştı. Uluslararası standartlarda bir eğitim müfredatı hazırladık. Çocuklarımızın gelişimini takip edebileceğimiz sistemler kurduk.Her alanda olduğu gibi burada da “Akıl ve bilime dayalı bir yaklaşımı benimsiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından jimnastikçilerin ve ardından break dansçıların sunduğu gösteri büyük alkış aldı. Son olarak Aksiyon Ekibi sahneye çıkarak seyircileri ayağa kaldıran bir smaç gösterisi gerçekleştirdi.

HAMZA YERLİKAYA SPOR TESİSİ 2 ŞAMPİYONLUK KAZANDI

Açılış gösterilerinin ardından final maçları başladı. Kapalı salonda önce basketbol, ​​ardından voleybol final maçları oynandı. Hamza Yerlikaya Spor Tesisi her iki branşta da şampiyon oldu.

Futbolda Sultanbeyli Gölet Spor Tesisi, yüzmede ise Pendik Kurtköy Spor Kompleksi şampiyon oldu.

Metin Oktay Spor Tesisi badmintonda, Maltepe Spor Tesisi ise atletizmde şampiyon oldu.

Başta şampiyonlar olmak üzere finale kalan tüm takım ve sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

Gelişim Ligi Finalleri’ni, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yanı sıra Enka, Barcelona Academy, Avrupa Jimnastik, İBBSK, Blackwings Sancaktepe İstanbul Spor Kulübü gibi profesyonel kulüplerden 50’ye yakın antrenör izledi.

Kulüp temsilcileri yetenekli gördükleri çocukları altyapılarına alabilecekler.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu