Haber

Disney+’ın Atatürk Dizisi Televizyon ve Sinemalarda Yayınlanacak

Disney+’ın son günlerde Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Atatürk dizisi hakkında yeni açıklamalar geldi. Walt Disney Company Türkiye, Atatürk dizisinin Disney+’ta yayınlanmayacağını duyurdu. Buna göre dizi televizyon ve sinemalarda yayınlanacak.

Disney+ Atatürk dizisi TV ve sinemalarda yayınlanacak

Disney Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, yaptığı açıklamada dizinin Disney+ dijital platformundaki yayınının iptal edildiğini doğruladı. Bununla bağlantılı olarak Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini gösterdiler. Dizi, 29 Ekim’de ilk bölümüyle FOX TV’de ve sinemalarda gösterilecek.

Soner, “Atatürk dizisini iki bölüm halinde televizyon ekranlarında ve sinemalarda göstermeye karar verdik. Bu sayede çok daha fazla izleyiciye ulaşabileceğimize inanıyoruz.”

234423342

ABD’deki lobi faaliyetlerinin baskısı nedeniyle yayından kaldırıldığı belirtilen diziye RTÜK müdahale etti. Dizinin platformda yayınlanmayacağının duyurulmasının ardından hem kullanıcılardan hem de resmi kuruluşlardan tepkiler geldi.

Disney+ tarafından hazırlanan Atatürk dizisinin yayın programı ise şöyle olacak:

1. film 29 Ekim’de FOX TV’de

1. film 3 Kasım’da sinemalarda

2. film 22 Aralık’ta sinemalarda

2024 yazında her iki film de FOX TV ekranlarında yeniden yayınlanacak.

Öte yandan Ermeni lobisinin diziyle ilgili paylaşımlarının Türkiye’de olumsuz bir algı oluşturduğuna dikkat çekildi. Disney+ sözcüsü ayrıca yüzlerce kullanıcının tepki olarak aboneliklerini iptal ettiğini söyledi. Disney’in Türkiye’den çekileceği tezleri ise yetkili tarafından yalanlandı.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

haber-yalihuyuk.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu