Haber

Dev kayalar köyü tehdit etti, bin irtifa zirvesine konteyner kent kuruldu

Dev kayalar köyü tehdit etti, bin rakımlı tepeye konteyner kent kuruldu

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde dağdan kopan dev kayaların köyün üzerine düşmesiyle yaklaşık bin rakımlı bir dağ köyünde konteyner kent kuruldu.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7, Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin yıkıcı etkisinin ardından Onikisubat ilçesine bağlı Avcılar Mahallesi’ndeki konutların üzerine dev kayalar düştü. 60 evin bulunduğu mahallede meydana gelen afet sonrası 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kırsal mahalledeki 40 ev kullanılamaz hale gelirken, sarsıntıların ardından dağdan kopan dev kayalar drone ile görüntülendi. Mahallede bulunan tarlanın ortasına tonlarca yükü olan bir kaya düştü. Kısa sürede konteyner kent kurularak vatandaşlar, depremin en sert şekilde vurduğu 1.000 rakımdaki kırsal mahallenin güvenilir bölgesine yerleştirildi.

Mahalle Muhtarı Abdurrahman Kayaalp, depremi ve sonrasını anlatarak, “Mahallemiz deprem nedeniyle kaya düşmesi sonucu büyük hasara uğradı. 6 Şubat sabahı bir şey olmadı ama biz depremden irkildik. Merkez üssü Elbistan ilçesinde meydana gelen depremde kaya sesleri.Bir anda evlerin dışına çıktık ve kayaların sesini duyduk. Mahalleyi boşaltmaya başladık. Aşağı bölgelere indik. Mahalleyi ziyaret etmek istedim. Geldiğimde bu dev kayayı gördüm. Bu inanılmaz bir şey. Yüzyılın sarsıntısıymış derler ama son beş asrın mı bilemiyoruz. Kendimize bir çadır kent alanı kurduk” dedi.

Çadırkentin ardından kısa sürede konteyner kent kurulduğunu söyleyen Muhtar Kayaalp, “Çadırda yaşam alanı zor olduğu için devlet yetkililerimiz inceleme yapıp buraya konteynerler kurdu. Bizimkilerde 100 konteyner var. Konteyner kent ve içinde 417 kişi yaşıyor. Köylülerimizin tamamı yerleşti. Hem sarsıntı hem de kaya düşmelerinden zarar gördü” dedi.

Bir diğer depremzede Mehmet Kayaalp ise, “Bu kayalar dağlardan geldi. Biz korkup perişan olduktan sonra devletimiz bize sahip çıktı. Bölgemizde konteyner kent kuruldu. Devletimiz her zaman ihtiyacımızı karşıladı. Özellikle, Tarlanın ortasına düşen bu kayanın ibret olmasını istiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu