Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz de muhalefet gibi hatayı seçmende değil, hep kendimizde arıyoruz

31 Mart’a çok az bir süre kaldı, siyasi gündem hız kesmiyor.

Son olarak partisinin Tekirdağ’da düzenlediği mitingde konuştu.

Millete asla saygısızlık yapmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, birleştirici bir siyasi anlayışa sahip olduklarını ifade etti.

“Ayrıştıran, bölen değil, birleştiren bir siyaset anlayışımız var”

Erdoğan, muhalefetin bölücü ve bölücü bir siyaset anlayışına sahip olduğunu söyledi. “Milletimize asla saygısızlık etmeyeceğiz. Biz bölen, bölen değil, birleştiren bir siyaset anlayışına sahibiz. Yanlışı muhalefet gibi seçmende değil, daima kendimizde ararız. Gücümüze güç katan her vatandaşımız Demokrasi, oy verseler de vermeseler de kafamızda bir yer var. Seçmenler bizim nimetimizdir.”söz konusu.

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra CHP’nin kullandığı dilin kirli olduğunu belirtti.

“Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘oy yoksa hizmet de yok’ anlayışı yok.”

Erdoğan, “Oy tercihine göre ‘makarnacı, kömürcü’ gibi aşağılayıcı etiketler olamaz. Onlar gibi olmayan depremzedelere hakaret etmek mümkün değil. ‘Oy yoksa hizmet de yok’ zihniyeti yok. Tıpkı CHP’li belediye başkanları gibi. Beceriksizlik ve beceriksizlik onları o kadar esir almış ki, “Ellerini nereye koysalar kuruyor, çöküyor. CHP’nin yönettiği yerlerde vatandaşlarımız bırakın vizyon projelerini, temel hizmetlere bile ulaşamıyor.”söz konusu.

“Tekirdağ gözbebeğimiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingde yaptığı açıklamalar şöyle:

“Buradan sizler aracılığıyla tüm Tekirdağ’a selam ve sevgilerimi iletiyorum. Coşkunuz, heyecanınız ve sevginiz için teşekkür ediyorum. Bugün Tekirdağ daha da güzel. Tekirdağ gözbebeğimiz. Tekirdağ’ı bugüne kadar hiç ihmal etmedik. 3 Kasım 2002. Burayı her fırsatta ziyaret edin. Biz sizin misafirinizdik. Şehrimize sık sık geldik, hasret giderdik sizlerle. Demek ki Tekirdağlı kardeşlerimize kendimizi ve projelerimizi tam olarak anlatamadık. 31 Mart seçimlerinde bu eksikliği gidermeye hazır mıyız, bunun için önümüzde 50 gün var, bu 50 günü iyi değerlendirmemiz lazım.

“CHP’nin yönettiği yerlerde vatandaşlarımız bırakın vizyon projelerini, temel hizmetlere bile ulaşamıyor.”

Daha nice Tekirdağlı kardeşlerimizin gönlüne girmenin yollarını arayacağız. Milletimize asla saygısızlık etmeyeceğiz. Biz bölen, bölen değil, birleştiren bir siyaset anlayışına sahibiz. Biz de muhalefet gibi hatayı seçmende değil, hep kendimizde arıyoruz. Oy kullansın veya vermesin demokrasimize güç katan her vatandaşımızın kalbimizde ayrı bir yeri vardır. Seçmen bizim nimetimizdir. Bizi rakiplerimizden ayıran temel özelliğimiz budur. CHP gibi kibirli bir dile sahip olamayız. Oy tercihinden dolayı ‘makarnacı, kömürcü’ gibi aşağılayıcı bir etiket yok. Kendisi gibi olmayan depremzedelere hakaret etmek mümkün değil. Bizde CHP’li belediye başkanları gibi “oy yoksa hizmet de yok” anlayışı yok. Beceriksizlik ve beceriksizlik onları o kadar esir almış ki, nereye elini koysalar kuruyup çöküyor. CHP’nin yönettiği yerlerde vatandaşlarımız bırakın vizyon projelerini, temel hizmetlere bile ulaşamıyor.

“Anadolu insanını hiçbir zaman hizmete ve saygıya layık görmediler”

14-28 Mayıs seçim sürecinde buna bir kez daha tanık olduk. Bir kere bile egolarını ayaklar altına alıp vatandaşlara özeleştiri yapma hakkı vermediler. Aynanın karşısına geçip “Nerede hata yapıyoruz?” diye kendilerine sormadılar. Bir günah keçisi buldular ve yüzsüzce yollarına devam ettiler. Başta CHP olmak üzere muhalefetin tarihine baktığınızda bunun gibi sayısız skandalla karşılaşırsınız. Anadolu halkını hiçbir zaman hizmete ve saygıya layık görmediler. Her zaman kolay yolu seçtiler. Bazen vesayet merkezlerinden bazen de terör baronlarından yardım istediler. Kandil’deki terör liderleri aylardır bunlara oy istiyor. Kardeşim Kandil’den oy isteyenlerin uzatmalarına oy verir mi? 50 gün sonra sandıkta gerekli dersi vermeye hazır mıyız? DEM haline gelerek seçimi kazanmanın hesabını yapıyorlar. Çay demlemiyorsun! Millete, milli iradeye saygıları yok. 31 Mart’ta AK kadınlarla birlikte sandıkları patlatacağımıza inanıyorum.

“CHP’nin istismar ve korku politikası 31 Mart’ta sona erecek”

Demokrasiye bağlılıkları yok, istişarede bulunmaları yok, sokakları dinlemeleri yok, yeni yatırımlarla şehirlerimizi geliştirme kaygıları yok. Onun yerine tek parti faşizmine duyulan özlem var. Terör örgütlerine şaşı bakan bir zihniyet var. Seçim meydanlarında tutamayacakları sözler vermelerinde bir ihanet var. Vatandaşın kaygıları istismar edilmeye çalışılıyor. Yalan ve sömürü politikasıyla gemilerini yürüttüler. Halkımızı endişelendirerek siyasi kariyerlerini bir şekilde garanti altına aldılar. Artık sıfırı tükettiler. CHP’nin istismar ve korku politikası 31 Mart’ta sona erecek. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bunu kolaylaştıracağız.”

Küçükçekmece’deki saldırıya değindi

Dün Küçükçekmece’de yaşanan menfur olayı bir kez daha kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Polisimiz olayı titizlikle takip ediyor. Türkiye’nin güvensizlik ortamına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Milletimizi katletmeye çalışan tüm alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Acil şifalar dileklerini farklı kanallardan dile getiren tüm başkanlara teşekkür ediyorum. Biri yakalandı, diğerlerini de yakalayacağız.

Fatma Sevim Baltacı’nın ölümü

Trajik bir trafik kazası sonucu vefat eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı kız kardeşim Fatma Sevim Baltacı’ya başsağlığı diliyorum. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Geçtiğimiz yıl 53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği felaketin yıl dönümünde oradaydık. Hükümetimizin deprem bölgesinden asla ayrılmadığını ve çıkmayacağını bir kez daha ortaya koyduk. Tamamlanan evlerin kurasını çekerek hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Tüm illerimizi gezerek ihtiyaç sahiplerine ev teslimi yapıyoruz. 5 ilde bizzat teslim ettiğimiz konut sayısı 31 binin üzerinde. Durmaksızın. Bu gerçek, yurt dışından bölgeyi ziyarete gelen yabancı basın mensuplarında da açıkça görülüyor.

Kentsel dönüşüm projeleri

Kentsel dönüşüm projelerine destek vererek kararlılığımızı ortaya koyduk. Bütün bunları muhalefetin engelleme çabalarına rağmen yaptık. TOKİ’yi ve kentsel dönüşüm sorunlarını bize anlatmaktan geri durmadılar. Sahte yalanlar yayıyorlar. Apartman sakinlerini kışkırtarak kentsel dönüşüm projelerini sabote ettiler. Reklama harcadıkları parayı depreme vermediler. Maalesef bugün de aynı şeyleri sergiliyorlar. Bir yıl önce yaşadığımız acıya rağmen illerimizde somut bir adım atmıyorlar. Tekirdağ’da da benzer bir durumun olduğunun farkındayım. Hükümet ve belediye iş birliğiyle kentsel dönüşüm sürecini daha da hızlandıracağız. Cüneyt kardeşimiz ve Tekirdağ’ın tüm ilçeleriyle birlikte burayı yeniden ayağa kaldıracağız. Tekirdağ’da merkezi yönetim ve Tekirdağ Belediyesi ile birlikte çalışarak bunu yapacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu