Haber

Çemberin şampiyonu Ecogreen Merkezefendi Sepet oldu

Denizli’de düzenlenen 2022-2023 Basketbol Yerel Ligler U18 kızlar kategorisinde Ecogreen Merkezefendi Sepet parkın şampiyonu oldu.

Farklı branşlarda organizasyonlara ev sahipliği yapan Denizli’de yerel liglerde de şampiyonlar belli olmaya başladı. Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Spor salonunda devam eden Basketbol U18 kızlar şampiyonasında birinciliği Ecogreen Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı kazandı. Türkiye’de güneş, biyogaz ve biyokütleye dayalı lisanslı enerji santrallerine sahip tek şirket olan Ecogreen Energy’nin ana sponsoru olan Ecogreen Merkezefendi Belediyesi Basketbol Grubu, 4 grup ve 40 sporcunun mücadele ettiği maçlarda farkını ortaya koydu. Geçen hafta U16 kategorisinde de şampiyon olan Merkezefendi Basket, şampiyonluk geleneğini sürdürdü.

Ecogreen Merkezefendi direkt Türkiye şampiyonluğuna

Geçen yıl ve bu yıl sergilediği başarılı performansla büyük bir başarıya imza atan U16 Ecogreen Merkezefendi Belediye Sepeti takımı, şehrin skoruna yaptığı büyük katkı nedeniyle bölge şampiyonalarını direkt geçerek Denizli’yi Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkını elde etti. Final karşılaşmasını takip eden teknik direktör Ömer İlman, şampiyonlara ödüllerini takdim ederken, turnuvaya katılan kulüplere teşekkür ederek, bölge ve Türkiye şampiyonalarına katılacak sporculara başarılar diledi.

“Pazar günü çok önemli bir maçımız var”

Ecogreen Merkezefendi Basketbol altyapı yöneticisi Alpay Volkan, “Denizli’deki basketbol maçlarımızı şampiyon olarak tamamladık. Ondan sonra Anadolu şampiyonasına çıkacağız. Şu anda Türkiye’nin ilk 16 takımı arasındayız, ayrıca çok büyük bir rekabetimiz var. Pazar günü büyük maç. Denizli’nin tamamı Kayseri’ye karşı oynayacağız. “Devletindir. Bu maçı da geçersek play-off şansımız devam edecek. Kızlarımıza ve bize verdikleri değer için Ecogreen’e, Merkezefendi Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum.”

“Umarım süreç bizim için iyi geçer”

Takımın Başantrenörü Çağla Çoka da, “Denizli’de yıllardır 5-6 çocuğun başlattığı güzel bir serüven var. Türkiye şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah süreç bizim için hayırlı olur. Ecogreen’in sağladığı imkanlar çok güzel, belediyemize teşekkür ediyorum.”

“Biz burada çok büyük bir aileyiz”

Takımın başarılı oyuncularından Tabiat Su Orcan, “İzmir’den bu takıma transfer oldum. Burada çok büyük bir aileyiz, bugün şampiyonuz. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz” dedi. Tuba Koçak, “Hedefimiz U 18’de şampiyon olmak. Bölgelerde zaten çok iyi ilerliyoruz. Şampiyon olduk ve yarı finale kalacağız. Ecogreen’e destekleri için teşekkür ediyorum.” Kadro oyuncularından Semira Güler, “Bu takımda olduğum için çok şanslıyım, şampiyon olduk, herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. – DENİZLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu