Haber

Başkan Soyer’den Ata ve İnönü’ye saygı çelengi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Lozan Antlaşması’nın 100. yılını “Kayıtsız, Koşulsuz, Sonsuza Kadar Bağımsız” sloganıyla hazırladığı etkinliklerle kutluyor. Lozan kutlamaları kapsamında Önder Tunç Soyer, Kültürpark Lozan kapısındaki Atatürk ve İnönü heykellerine çelenk bıraktı.

Kuruluş ve kurtuluş şehri İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’nin “tapu” olarak bilinen Lozan Antlaşması’nın 100. yılını tarihi diplomatik zaferine yakışır etkinliklerle kutluyor. Hafta sonu Gençlik Kampı ile başlayan kutlamalar, anlaşmanın imzalandığı 24 Temmuz’da renkli görüntülere sahne oldu.

30 Ağustos zaferinden Lozan’a
Kutlamalar kapsamında ilk olarak Başkan Tunç Soyer “100. Lozan ve Tarihsel Süreçteki Yeri” sergisini gezdi. Sergide 30 Ağustos 1922 zaferinden 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuna, delegelerin barış antlaşması için Lozan’a gidişinden Lozan müzakerelerine kadar dönemin gazete baskıları, karikatürleri ve fotoğrafları yer alıyor. Sergi 30 Ağustos’a kadar açık kalacak.

Atatürk ve İnönü heykeline çelenk
Serginin ardından Lider Soyer, Kültürpark’a geldi. Önder Soyer, Lozan Antlaşması’nın kahramanları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün heykeline çelenk koydu. Lider Soyer, çelenk töreninin ardından “Lozan Antlaşması Yeni Yüzyılına Giriyor” konulu panel için İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu İsmet İnönü Sahnesi’ne gitti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu