Ekonomi

ABD’den Ortadoğu’ya yeni savaş gemileri

ABD Merkez Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Orta Doğu’ya amfibi gemi ve sefer görev gücü gönderilmesine onay verdiği belirtildi.

Açıklamada geminin ve birimin adı hakkında bilgi verilmedi. İsmini vermek istemeyen yetkililer, USS Bataan amfibi gemisi ile 2 bin 500 askerden oluşan 26. Deniz Piyade Seferi Görev Gücü’nün bölgeye gittiğini belirtti.

USS Bataan’a ek olarak “USS Mesa Verde” ve “USS Carter Hall” isimli savaş gemilerinin de bölgeye yönlendirildiğini kaydeden yetkililer, söz konusu gemilerin ay başında Virginia’daki Norfolk Limanı’ndan ayrıldığını kaydetti.

ABD, İran’ın ay başında Hürmüz Boğazı’nda iki petrol tankerine el koymaya çalıştığını ve bir gemiye ateş açtığını açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) 17 Temmuz’da yapılan açıklamada, İran’ın Basra Körfezi ve çevresinde ticari gemilere el koyma girişimlerinin ardından bölgeye destroyer USS Thomas Hudner ve F-35 savaş uçaklarının gönderilmesine karar verildiği belirtilmişti.

bayramorenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu